Cesur Yürek Hataylı

Cesur Yürek Hataylı

Üçüncü can kaybı haberi ise Hatay’dan geldi.



CESUR YÜREK HATAYLI GENÇ

Başbakan Erdoğan’ın inadıyla başlayan ve giderek dikta isyanına dönüşen Gezi Parkı olaylarında Hatay’da bir genç daha yaşamını yitirdi. Herkesin kafasından vurularak öldürüldüğünü söylediği gencin, feci şekilde dövülerek öldürüldüğü ortaya çıktı. Genci, AKP'nin milislerinin mi yoksa polisin öldürdüğü sorusu gündeme geldi. Olaylarda yaşamını yitirenlerin sayısı ikiye yükseldi. Ankara’da bir gencin de beyin ölümü gerçekleşmişti.


Giderek “Türk Baharı”na dönüşmeye başlayan olaylarda ikinci can kaybı dün İstanbul’da yaşandı. İstanbul’da 1 Mayıs Mahallesi’nde toplanan vatandaşlar, TEM Otoyolu’nda gösteri yaptı. Vatandaşlar yolu trafiğe kapatarak, “Hükümet istifa”sloganları atarken bir otomobil, bütün uyarılara rağmen durmadı ve gösteri yapan kalabalığın içine daldı. Olayda Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) üyesi Mehmet Ayvalıtaş isimli genç yaşamını yitirdi.

DİRENİŞİN 8. GÜNÜNDE TÜM YURTTAN
CANLI YAYIN


ÜÇÜNCÜ KAYIP HATAY'DAN


Üçüncü can kaybı haberi ise Hatay’dan geldi. Antakya Armutlu'da dün gece yapılan gösterilerde çıkan çatışmalarda CHP Hatay Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Genç ağır yaralandı. 22 yaşındaki Cömert, ağır yaralı olarak Antakya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak Cömert, burada yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı.

Olayın ardından Hatay Valiliği’nden yapılan açıklamada, Cömert’in nereden gelmeyen bir kurşunla yaşamını yitirdiği kaybettiği bildirildi.




AİLESİ: KALABALIĞIN ÜZERİNE ATEŞ AÇILDI
 
Gösteriler sırasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Abdullah Cömert'in ağabeyi Adnan Cömert ise olayı şöyle anlattı:
 
"Abdullah narenciye paketleme tesisinde işçi olarak çalışıyordu. Dün gece de gösterilere destek için oradaydı. Gösteriler sırasında, polis kaçan göstericilerin üzerine ateş açmış, Abdullah'ı başına isabet eden kurşun sonucu kaybettik. Orada olayı yaşayanlar, Abdullah'ın kafasına kurşun ve gaz bombası kapsülü isabet ettiğini söylediler. Cebinden bir Atatürk posterinden başka bir şey çıkmadı."
 
Ölen gencin babası Ali Cömert de, "İçişleri Bakanlığı, Valilik, Emniyet Müdürlüğü bu olayda suçludur. Benim oğlumun katili Tayyip Erdoğan'dır. Polisler de bizim evladımız ama baştakiler onları kışkırtıyor, onlar da vatandaşların üzerine geliyor" diye tepki gösterdi.
 
CÖMERT'İN SON MESAJI: BU YOLDA ÖLECEĞİZ
 
Abdullah Cömert'in sosyal medyada, cep telefonundan son paylaştığı mesaj yürek burktu. Cep telefonundan, ölmeden 8 saat önce yolladığı mesajda yorgunluğundan söz eden Cömert, şunları yazdı:
 
"3 günde sadece 5 saat uyudum. Sayısız biber gazı yedim, 3 defa ölüm tehlikesi atlattım. Ve insanlar ne diyor biliyor musunuz? 'Boş ver ülkeyi sen mi kurtaracaksın.' Evet kurtaramasak da bu yolda öleceğiz. (O kadar yorgunum ki, 3 günde 7 tane enerji içeceği 9 tane ağrı kesici ile ayaktayım. Sesim kısık vaziyette ama gene saat 6'da alanlardayım sadece devrim için)"
 
Bu arada, gece saat 02.30 sıralarında Abdullah Cömert'in 'Abdocan Cömert' adıyla kullandığı sosyal medya hesabı da kapatıldı. Cömert'e rahmet dileyen ve acılarını paylaşan sosyal medya takipçileri, sayfanın kapatılmasına tepkilerini, kendi açtıkları yeni sayfalarda gösterdi.
 

VALİLİĞİN AÇIKLAMASI 

"03 Haziran 2013 Pazartesi günü saat 23.35 sıralarında ilimiz Merkez’e bağlı Armutlu Mahallesi’nde, İlimiz Belen nüfusuna kayıtlı ve Merkez İlçede Gazi Mahallesi'nde ikamet ettiği belirlenen Abdullah Cömert isimli vatandaşımız, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin açtığı ateş sonucu ağır yaralanmıştır. Yaralı vatandaşımız kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir."

KURŞUNLA DEĞİL BAŞINA ALDIĞI DARBELER İLE

CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, İl Jandarma Komutanlığı ve diğer yetkili kurumların Cömert'in 
"nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla" yaşamını yitirdiğini söylediğini bildirdi. 

Ancak bu sabah sonuçlanan otopside Cömert’in kurşunla değil, başına aldığı sert bir darbeyle öldüğü belirlendi. Hem Akgöl'ün hem de Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıkladığı otopsi raporunda, Cömert'in başında kurşun izine, deliğe rastlanmadığı, kafasına aldığı sert bir darbe sonucu yaşamanı yitirdiği belirtildi. Akgöl, raporda, Cömert'in başının hem ön hem de arka tarafından darbeler aldığının vurgulandığını söyledi.

MİLİSLERİN İŞİMİ ?

Bütün bu olaylar, Adullah Cömert olayında, Hatay Valiliği ve güvenlik güçleri birşey mi saklıyor sorusuna neden oldu. Sosyal paylaşım ağlarından Facebook'ta yayınlanan fotoğraflarsa bu soruyu daha da güçlendirecek nitelikte. Fotoğraflar otopsi raporunu doğruluyor. Abdullah Cömert olduğu anlaşılan fotoğrafta, Cömert'in feci şekilde ve üstelik uzun süre dövüldüğü, dudaklarının ve gözlerinin aldığı sert darbeler nedeniyle şiştiği, yüzünün kanlar içinde olduğu görülüyor.

Hatay'da üç gündür süren çatışmalarda, eli sopalı sivil milislerin polislerle birlikte gösteri yapan halka saldırdığı bildirilmişti. Fotoğraflar, Cömert'in AKP Gençlik Kolları üyesi olduğu belirtilen bu eli sopalı gençler tarafından mı, yoksa polis tarafından mı feci şekilde dövülerek, işkence yapılarak öldürüldüğü sorularını gündeme getirdi.