CEP TELEFONUNDAN CİLT KANSERİ TEŞHİSİ

CEP TELEFONUNDAN CİLT KANSERİ TEŞHİSİ

iOS ve Android cihazlar için geliştirilen uygulama ile vücuttaki benlerin görünümü analiz edilip, melanom uyarısı yapılıyor.

Yeni geliştirilen ‘SkinVision’ adlı akıllı telefon uygulaması cilt kanseri riskini yüzde 83 oranında doğrulukla teşhis edebiliyor. Almanya’daki Ludwig Maximilians Üniversitesi Kliniği’nden onay alan ‘SkinVision’, akıllı telefonun kamerası aracılığıyla fotoğraflar üzerinden çalışan görsel bir algoritma geliştirerek kullanıcıların cilt kanseri risklerini ölçüyor. 

Uygulama aracılığıyla vücuttaki ben ve çillerin fotoğraflarını çekip, vücut lekelerinin cilt kanseri riski taşıyıp taşımadığı öğrenilebiliyor. 




7 KRİTERE GÖRE ANALİZ EDİYOR

Çekilen fotoğraflar 7 farklı kritere göre analiz edildikten sonra vücut lekelerinin şekli itibariyle doğal olup olmadığı anlamaya çalışılıyor. SkinVision’ın CEO’su Dick Uyttewaal geliştirdikleri algoritmanın doğal olmayan büyümeye sahip benleri fark etmesi açısından önemli olduğunu vurgulayarak, “Geliştirdiğimiz uygulama tedavi amaçlı değil. Cilt kanseri riski taşıyan kişiler mutlaka bir sağlık kuruluşuna görünmeli” ifadelerini kullandı. Uygulama 15-21 Kasım tarihleri arasında ücretsiz olarak iOS ya da
Android telefonlara indirilebiliyor. Sonrasında ise uygulamanın fiyatı 38 dolar olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı