CEP TELEFONU ALACAKLAR DİKKAT

CEP TELEFONU ALACAKLAR DİKKAT

BDDK'nın cep telefonu satışlarında taksit yasağını getirmesinin ardından, taksitli telefon satışı yapılması konusunda Elektronik Teknisyenleri Odası DenizBank'la protokol imzalayarak yeni bir yöntemi hayata geçirdi.

BDDK'nın cep telefonu satışlarında taksit yasağını getirmesinin ardından, taksitli telefon satışı yapılması konusunda Elektronik Teknisyenleri Odası DenizBank'la protokol imzalayarak yeni bir yöntemi hayata geçirdi.

Manisa Elektronik Teknisyenleri Odası, cep telefonu satışı yapan ve odaya üye olan işyerlerini rahatlatacak bir protokole imza attı. Odanın bünyesinde düzenlenen protokol imza törenine Oda Başkanı Mehmet Üzen, Denizbank Şube Müdürü Cenk Ökkan, Denizbank Bireysel Bankacılık Bölge Satış Yönetmeni Orhan Mehmet Dobrucalı, Bireysel Satış Yöneticisi Aysun Karabil ile KOBİ Bankacılığı Portföy Yöneticisi Ayşe Pınar Saltık katıldı. Oda Başkanı Mehmet Üzen, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun cep telefonlarına kredi kartına taksitli satış yasağı getirmesinin ardından, cep telefonu satışı yapan iş yerlerinin sıkıntıya girdiğini belirterek, "Odamıza üye olan 60 işyerinden yaklaşık neredeyse yarısı kapanmanın eşiğine geldi. Çünkü aldıkları ürünleri satamıyorlar. Satamayınca ürünleri aldıkları firmalara borçlarını ödeyemez haline geldiler. Taksit yasağı tüketiciyi koruyan bir faktör gibi görünse de, esnafı büyük zarara uğrattı. Toplumumuzun büyük bir kesiminin peşin alacak elinde parası yok. Üründe satış olmayınca, piyasada sıcak parası döngü de olmuyor. Bu nedenle cep telefonu satışı yapan üyelerimizi rahatlatmak ve taksitli satışlarını yapmak amacıyla Denizbank ile bir protokol imzaladık. Bu protokol ile satıcı parasını peşin alırken, alan şahıs ise ürünün parasını taksit taksit ödeyecek" diye konuştu. 

36 AYA KADAR TAKSİT İMKANI

İmzalanan protokol ile ilgili açıklama yapan Denizbank Şube Müdürü Cenk Ökkan, imzalanan protokol ile birlikte odayı üyesi olan veya olmayan işyerlerinden cep telefonu alan müşteriler ödedikleri parayı taksitlendirebileceklerini belirtti. Müşteriler kredi kartlarıyla alacakları cep telefonlarını kendileri aracılığı ile 36 aya kadar taksitlendirebileceğini kaydeden Ökkan, "Öncelikle müşteriler, odanın üyesi olan işyerlerinde cep telefonu almadan önce CEPTEL yazıp, boşluk bırakıp, T.C. kimlik numarasını 3280'e SMS olarak gönderir. Kredi cevabını müşterinin cep telefonuna anında iletilir. Limiti onaylanan müşteriler, aldığı ürünleri dilediği kerdi kartı ile tek çekimde öder. Alışverişten sonraki 7 gün içinde harcama slipi ve kimlik belgesi ile en yakın Denizbank şubesine gelir. 

Denizbank'ta onaylanan limiti kullanır ve 36 aya varan vadelerle kredisini öder. Kredi kartı borcu ise kullanmış olduğu ihtiyaç kredisi ile kapatır. Verilen ihtiyaç kredisinin aylık faiz oranı 1.26'dır. Böylece istediği cep telefonunun vatandaşımız taksitle alabilir. Esnafımızda elindeki ürünlerini rahatça satabilir" diye konuştu. 

Açıklamaların ardından Oda Başkanı Üzen ile Denizbank Şube Müdürü Cenk Ökkan protokole imza attı.

Kaynak:Haber Kaynağı