CENNET KOYUN TALANI MAHKEME DUVARINA ÇARPTI

CENNET KOYUN TALANI MAHKEME DUVARINA ÇARPTI

Bedri Rahmi (Taşyaka) Koyu'nun ihalesiyle ilgili dün yaptıkları başvurunun sonuçlandığını söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın mesire yeri olarak 29 yıllığına kiralamak üzere ihaleye çıkardığı Muğla Göcek'teki 4 koydan biri olan Bedri Rahmi (Taşyaka) Koyu'nun ihalesiyle ilgili dün yaptıkları başvurunun sonuçlandığını söyledi.

DURDURMA KARARI

Başkan Gürün, Muğla 2'nci İdare Mahkemesi'nin bugün ihaleyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdiğini söyledi. Koyun dün yapılan ihalesini, KDV hariç 902 bin liraya Dalaman'da kafeterya işleten Hüseyin Gülen kazanmıştı.

'KOYLAR YEREL YÖNETİMLERDEN KAÇIRILMAK İSTENİYOR'

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, Bedri Rahmi (Taşyaka) Koyu'nun ihalesinin yürütmesinin Muğla 2. İdare Mahkemesi tarafından durdurulmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İl Özel İdaresi'ne tanınan hakların hepsi bize geçti. Koylarımız yasal şekilde büyükşehirin olması gerekiyor.

dha-238297b478e8db19b063eabcc64a4ad0-1-t.jpg

AHLAKA AYKIRIDIR

Bu alanlar yerel yönetimlerden kaçırılmak isteniyor. Bu ahlaka ve hukuka aykırıdır. Her türlü hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz. Bundan hiçbir kimsenin şüphesi olmasın. Kapı önüne çıkıp Orman Bölge Müdürlüğü'nün önünde eylem yapacak halimiz yok. Hükümet ve ona bağlı bakanlıklar, Büyükşehir'e zırnık koklatmak istemiyor" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı