Cemevine çirkin saldırı

Cemevine çirkin saldırı

Bursa'da, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Cemevi, dün gece saatlerinde saldırıya uğradı. Saldırganlar cemevinin camlarını indirirken, olay yerinden bir şeyin çalmaması yaşananların provokatif amaçlı olduğunu gösteriyor.
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nde gece 01.30 sıralarında meydana geldi. Derneğin görevlisi, sabah saatlerinde cemevine geldiğinde camların kırıldığını göründe polise haber verdi.
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Öztürk, içeriden bir şey alınmamasını manidar bulduklarını söyledi.
Öztürk, “Yıllardır buradayız ve böyle bir şey daha önce olmamıştı. Camı kırıp içeri girmişler. Fakat içeriden hiç bir şey alınmaması çok manidar. Polis hırsızlık şüphesi üzerinde duruyordu. Fakat alınan bir malımız da yok. Mala zarar verilmiş. 'Birileri cemevi olduğu için korkutmak mı istedi? ‘Bu ilkiydi, bir daha yine geliriz mi demek istedi' bilemiyoruz. Orası polis araştırıyor.” diye konuştu.
Bu arada, cemevinin camlarını kıran iki kişiyi güvenlik kameraları görüntüledi. Arka bahçeden gelen iki kişinin, bir süre sonra koşarak uzaklaşması dikkat çekiyor.