Cemaat'ten Şık'a: Konuşalım!

Cemaat'ten Şık'a: Konuşalım!

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil'den Ahmet Şık'a çağrı:

Gülen Cemaati'nin kurumsal yüzü Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil'den gazeteci Ahmet Şık'a 'gelsin sorularını sorsun' çağrısı.

Mustafa Yeşil, Fethullah Gülen cemaatinin kurumsal yüzü olarak bilinen Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın (GYV) Başkanı olarak söylediği sözler dikkatle takip edilen bir isim. Gülen hareketi, bazı gizli dinlemelerden Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın tutuklanmasına, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın siyasi iradenin talimatıyla yaptığı PKK ile görüşmeler için sorgulanmak istenmesinden bazı gazetecilerin tutuklanmasına uzanan geniş bir yelpazede iddialara muhatap oldu.

Peki, Gülen hareketi 2013'te "diyalog" faaliyetleri çerçevesinde nasıl bir yol haritası izlenecek, kimlerin kapısını çalacak? Cemaate ilişkin yazdığı kitabın ardından bir yıl tutuklu kalan gazeteci Ahmet Şık hakkında ne düşünülüyor?

T24'ten Hazal Özvarış bu soruları sordu Yeşil cevapladı. "Hizmet"in projeler kapsamında Mustafa Koç, Bülent Eczacıbaşı ve Ali Sabancı gibi isimlerin kapılarını çaldığını söylerken, Ahmet Şık'a da "Gelsin bizimle söyleşi yapsın, cevaplarını verelim" çağrısı yaptı.

AHMET ŞIK GELSİN SORULARINI SORSUN

- Ahmet Şık, Hilmi Hacaloğlu'nu programında cemaatin kendisiyle temas kurduğunu, ancak bu görüşmenin olmadığını, ardından GYV'nin üst düzey bir yöneticisinin kendisine "Fethullah Gülen'in tutuklanmasına üzüldüğünü" ilettiğini söyledi. Gülen'in söylediklerinden Şık'ın gadre uğradığını düşündüğünü çıkarmak ne kadar yanlış?

Cemal Uşak (GYV Başkan Yardımcısı), Ahmet Şık ile bir konferansta karşılaştığını söyledi. Orada konuştuklarından haberim var. Hocaefendi'nin mağduriyet ve mazlumiyetlere taraf olan bir yaklaşımı olduğunu hepimiz biliyoruz. Hayatını adalet ve iyilik adına harcamış olan bir insanın haksız yere mağduriyete uğramış bir insana duyarlılık göstermemesi mümkün değil. Zaten twitter’dan da mealen “Her ne kadar yaşadıklarını bize izafe ediyorsa da, yazdığı yazıdan dolayı içeriye alınmışsa üzülürüm” dedi.

Yargı bile nihai kararını vermemişken, bütün faturayı Gülen ve arkadaşlarına kesmek ne kadar ahlakî, sorgulanmalı. Kendisinin ihtimaller perspektifinde yargılanmasından şikâyet eden Sayın Şık, hareketle ilgili sağda solda söylediklerini araştırma ihtiyacı hissetti mi? Burada hareket üzerine araştırma yapan insanlar var. Bir gün gelip de buradaki kişilerle bu konuları neden sormadı? Neden “Bilgimi check etsem" demedi?

- Şık’ın topyekûn Gülen cemaatine değil, “cemaat içinde bir çeteleşme” iddialarına işaret ettiğini ve elindeki bilgileri cemaat mensubu emniyet personeline de sorduğunu kitabında not ettiğini hatırlatalım. Ve soralım, siz, Ahmet Şık'la yayımlanmak üzere bir söyleşi yapar mısınız?

Tabii ki. Sorularını sorsun. Neticede burada hareketi anlamak isteyen insanlara sunulmak üzere bir zemin var.