Cemaatin Kovulan Eşcinsel Polisi Osman…

Cemaatin Kovulan Eşcinsel Polisi Osman…

Osman, 28 yaşında. Geçtiğimiz aylarda, altı senedir yaptığı polislik mesleğinden eşcinsel olduğu için ihraç edildi...

CEMAATİN KOVULAN EŞCİNSEL POLİSİ

 
Eşcinsel olduğu için polislikten ihraç edilen Osman, gay olduğundan şüphelenen polislerin, yasa dışı bir şekilde telefonlarını dinlediğini ifade etti

28 yaşındaki Osman geçtiğimiz aylarda, altı senedir yaptığı polislik mesleğinden eşcinsel olduğu için ihraç edildi. Hizmet hareketinin içinde olduğunu söyleyen Osman’ın meslek hayatı, “eşcinsel olduğu şüphesi” üzerine yapılan usulsüz telefon dinemeleriyle değişmiş. Osman, cinsel kimliğini açıklamak zorunda bırakılmış.

YÜZ KIZARTICI SUÇ

Bianet’ten Çiçek Tahaoğlu’nun haberine göre Emniyet Hizmetleri Sağlık Şartları Yönetmeliği’ne göre, kendisine 6 ay kıdem tenzili verilmesi gerektiğini belirten Osman, disiplin kurulunun yüz kızartıcı suç işlediği gerekçesiyle dosyayı İçişleri Bakanlığı’na gönderdiğini anlatıyor. Birçok taciz ve baskıya maruz kaldığını iddia eden eşcinsel polis, en sonunda memuriyetten ihraç ediliyor.

DİNİME BAĞLIYIM, NAMAZ KILARIM

Birçok sıkıntıya tek başına göğüs gerdiğini ifade eden Osman, mesleğe iadesi için dava açtı ve duruşma tarihini bekliyor. Kendini muhafazakar olarak tanımlayan Osman, “Dinime bağlıyım, namazımı kılarım. Eşcinsel olmam, dinsiz yaşayacağım anlamına gelmiyor. Bir heteroseksüel çift, nasıl toplumsal kalıpların içinde ilişkilerini yaşıyorsa, ben de yaşayabilmeli ve mesleğimi yapabilmeliyim” diyor.

İŞTE O RÖPORTAJDAN SATIR BAŞLARI:

“Polisler dolaylı olarak eşcinsel olduğumu öğrendi. İstihbarat Şube’ye tayinim çıkmıştı. Ancak biri İstihbarat Şube müdürüne “Dikkat edin, o şahsın erkeklere eğilimi var” demiş. Sonra telefonlarım usulsüz olarak dinlemeye alınmış, hatta İstihbarat Şube’deki arkadaşlar, Emniyet’e hakkımda soruşturma açılması için ilişkilerimle ilgili bir mail atmışlar.Bir gece 22.00 gibi telefonum çaldı. Polis arkadaşlar görüşmemiz gerektiğini söyledi. Aşağı indiğimde Emniyet’e gitmemiz gerektiğini söylediler ve nedeniyle ilgili hiçbir açıklama yapmadılar.”

BAŞKA İSİMLER VERMEMİ İSTEDİLER

“Saat 23.00’da Asayiş Şube Müdürü’nün kapısında yarım saat beklettiler. Hiç unutmuyorum, içeride Hande Yener’in şarkısı çalıyordu. Beni içeri aldıklarında Teknik Takip’in komiser yardımcısı da oradaydı.’Buraya neden geldiğini biliyor musun? Tahmin edebiliyor musun?’ gibi soruların ardından, cinsel yönelimime ilişkin hakaret ve küfürler etmeye başladılar. Ben bunları hak edecek bir şey yapmadım. Mesleğimde de başarılıydım. Bana gey olduğunu düşündükleri 4-5 kişinin isimlerini söylediler. ‘Bunların isimlerini de ver ifadende’ dediler. ‘Hayır, ben onları bilmiyorum. Herkesin özel hayatı’ dedim. Ama kendi cinsel yönelimimin farklı olduğunu da söyledim.”

BİR ARKADAŞIMI İÇERİ ALMIŞLAR

Bir arkadaşımı da içeri almışlar. Onun hali de haraptı. Dövmüşler, hakaret etmişler, hakkımda sorular sormuşlar…
Onu da ailesine her şeyi anlatmakla tehdit etmişler. Bizim cinsel bir beraberliğimiz yoktu. Sadece dertleştiğim bir insandı.

RUH VE SİNİR HASTALIKLARINA…

“Avukat istedim, ‘Hayır, bu rezaleti hiçbir avukat duymayacak’ dediler. İfademi verirken hiç duymadığım küfürler işittim. Bunu ispat edemiyorsun, yaşadığınla kalıyorsun. O gece kendime bir şey yapmayayım diye silahıma el koydular. Sabaha karşı 4’te evdeydim. 15 gün sonra beni bir ruh ve sinir hastalıkları hastanesine gönderdiler. Orada kurula çıktım. Cinsel yönelimimin farklı olduğunu söyledim. Emniyet Hizmetleri Sağlık Şartları Yönetmeliği’nde belirtilen bir hastalık dilimi verildi. Buna göre görevimi yapmamda herhangi bir sakınca yok.”