CEMAATE KELEPÇE OLAYINDA FLAŞ GELİŞME

CEMAATE KELEPÇE OLAYINDA FLAŞ GELİŞME

Adını Manisa'da özellikle cemaate karşı operasyonlar ile tanınan ve tepkiler nedeniyle Emniyet Müdürü Tayfun Erdal Ceren'in açığa alınmasına neden olan, kelepçe uygulamasına son verildi.

MANİSA'da tepkiler nedeniyle Emniyet Müdürü Tayfun Erdal Ceren'in açığa alınmasına neden olan, 'paralel devlet yapılanması' soruşturmasında gözaltındaki başörtülü kadınlara kelepçe takılmasından bugün vazgeçildi.Emniyet Müdürü ceren'in adı daha önce yapılan orantısız cemaat operasyonları ile duyulmuştu.

SAĞLIK KONTROLÜNE KELEPÇESİZ GİTTİLER

Bugün de sağlık kontrolüne götürülen erkek ve kadın şüpheliler, gelen tepkiler üzerine bu kez kelepçesiz olduğu görüldü.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yaklaşık bir yıldır sürdürüldüğü belirtilen 'paralel devlet yapılanması' ve 'Fethullahçı Terör Örgütü' (FETÖ) soruşturması kapsamında, geçen salı gecesi kentteki 35 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Ülke genelinde yürütülen soruşturmalarda olduğu gibi bu operasyonda da 1 numaralı zanlı Fethullah Gülen olarak yer aldı. Operasyonlarda Merkez Efendi Devlet Hastanesi doktorlarından ve bir dönem kurumda yöneticilik de yapan F.E., Manisa Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) eski başkanlarından işadamı Ö.Y., avukat G.O, avukat M.H., AK Parti eski yöneticilerinden H.Ç., M.H.E (29), F.A. (52), L.S.Y. (41), Ö.Y. (40), R.Ü. (31), M.D.(27), N.U. (46), H.Ç. (52), Y.A. (47), M.K. (54), M.Ç. (48), M.E. (50), V.İ. (29), M.B. (33), K.E.(38), E.H (33), Ş.A. (54), S.A (24), M.Y. (53), T.Z (29) ve F.U (32) gözaltına alındı. Dün de aranan 9 kişi arasında bulunan kuyumcu R.K. gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında 8 şüphelinin daha arandığı kaydedildi.

2'Sİ SERBEST KALDI

Aralarında doktor, avukat, işadamı, eğitimci, müteahhit gibi çeşitli meslek gruplarından kişilerin bulunduğu zanlıların cemaatin çeşitli kuruluşlar vasıtasıyla aldığı himmet ve kurban yardımlarını toplayıp, elde edilen diğer gelirlerle Amerika'daki hesaplara aktardığı öne sürüldü. Manisa'da toplanan paranın 20 milyon lirayı bulduğu kaydedildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından zanlılardan, bir bankada özel güvenlik görevlisi M.H.E. ile aynı yerde operasyon sorumlusu K.E., savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Böylelikle gözaltı sayısı 27'den 25'e düştü.

EMNİYET MÜDÜRÜ AÇIKTA

Kentin tanınmış simalarından olan, aralarında başörtülü kadınların da bulunduğu zanlıların gece evlerinden kelepçeyle gözaltına alınması tepki çekmişti. Kelepçelenme olayında kasten veya ihmalen katkısı olanlar hakkında gerekli incelemeler başlatılırken, Manisa İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren açığa alındı. Her gün sağlık kontrolüne götürülen zanlılara, tepkiler sonrası bu sabah kelepçe takılmadığı görüldü. Manisa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolleri tamamlanan zanlılar tekrar emniyete götürüldü. Zanlıların yarın adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı