CEMAATE BİR OPERASYON DAHA

CEMAATE BİR OPERASYON DAHA

BİTLİS merkezli 5 ilde gerçekleştirilen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda, aralarında rutbeli emniyet personelinin de bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada,...

BİTLİS merkezli 5 ilde gerçekleştirilen Gülen Cemaati operasyonunda, aralarında rutbeli emniyet personelinin de bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, Bitlis merkezli, İstanbul, Osmaniye, Zonguldak ve Konya'da Gülen Cemaatine yönelik eş zamanlı operasyonlar yapıldığı belirtildi. Bu operasyonlarda 5 kişinin gözaltına alındığı belirtilerek şöyle denildi:

"Bitlis Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen kapsamlı ve duyarlı çalışmalar neticesinde, ‘Anayasayı İhlal, Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak, Kişisel Verilerin Kaydedilmesi ve Özel Hayatın Gizliliğinin İhlali’ suçlamasıyla Bitlis merkezli, İstanbul, Osmaniye, Zonguldak, Konya illerinde, aralarında rütbeli emniyet personelinin de bulunduğu (6) şahsa yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiştir. Yapılan operasyonlarda 5 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, bir şahsın ise yurtdışına çıktığı tespit edilmiştir. Terör örgütleri ve bu örgütlerin gerçekleştirdikleri eylemlere karşı mücadelemiz, halkımızın desteğini alan güvenlik güçlerimizin titiz, özverili ve koordineli çalışmaları ile birlikte kararlıkla devam etmekte ve edecektir."

Kaynak:Haber Kaynağı