Cemaate ABD'den Bir Ödül Daha

Cemaate ABD'den Bir Ödül Daha

ABD'den Cemaate övgü

ABD'den Cemaate övgü
 
ABD Kongresi'nde, Gülen Enstitüsü Gençlik Platformu ödül töreni...
11 Nisan 2013 Perşembe 11:03
 
WASHINGTON- Gülen Enstitüsü Gençlik Platformu ödüllerini kazanan öğrencilere plaketleri, ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen törenle verildi.
 
Platformun, dünyanın birçok ülkesinden 600'den fazla katılımın olduğu makale yarışmasında dereceye giren 30 öğrenci, Washington gezisiyle onurlandırıldı. 
 
Yarışmacılar, bu yıl belirlenen "göçmenlik" konusuyla ilgili makaleler yazdı ve dünyanın en büyük göçmen ülkelerinden ABD'de ödüllerini aldı.
 
ABD Kongresi'nin çalışma binalarından Rayburn'de düzenlenen ödül törenine, ABD Kongre üyeleri Scott Peters, Andy Barr, Susan Brooks, Gene Green, Pete Olson, Pete Gallego ve Al Green de katıldı. Öğrenciler de ödüllerini Kongre üyelerinin elinden aldı.
 
Törende konuşan Kongre üyesi Al Green, enstitünün insanları bir araya getirdiğini, Houston'da buna bizzat şahit olduğunu söyledi. Diğer bir Kongre üyesi Pete Gallego da öğrencileri tebrik ederek, bu tür organizasyonların önemine değindi.
 
ABD ve Türkiye'nin yanı sıra Güney Kore, Japonya, Tayland, Katar, Nepal, Afganistan gibi ülkelerden gelen öğrenciler, Washington'da dört gün boyunca üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret edip, başkentin ünlü müzelerini gezdi.
Anahtar Kelimeler: Abd Kongresi, Cemaat ödül