Cemaate Aba Altından Sopa Gösterdi, “Biz de açıklarsak...“

Cemaate Aba Altından Sopa Gösterdi, “Biz de açıklarsak...“

Başbakan'dan Gülen'e mesaj, yargıya anayasal suç uyarısı..

"ANAYASA SUÇU İŞLEYECEKLER"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fethullah Gülen’i kast ederek, “Bize güvenenler bizi anlar, bizim böyle bir dileğimiz olmadığını bilirler. Bu kampanyayı yürüten, içerde ve dışarıda eğer onları biz de açıklamaya başlarsak, ülkemizde yer yerinden oynar” dedi. Erdoğan, yapılan suç duyuruları ile ilgili olarak yargıyı da uyararak, gereğini yapmamaları halinde Anayasa suçu işleyeceklerini iddia etti.


Erdoğan, Tekirdağ’daki mitingin ardından helikopterle Çerkezköy İlçesi'ne geldi. Yanındaki bakanlarla birlikte Çerkezköy Stadına inen Başbakan Erdoğan, Başbakanlığa ait otobüs ile toplu açılış töreninin yapılacağı halk pazarına geçti. Meydanı süsleyen ‘Ak Parti lideri ile yürüyor, Türkiye büyüyor’, ‘Büyük Usta Büyükşehir Tekirdağ’a hoş geldin’, ‘Yolumuzun uzun yükümüz ağır, hedefimiz Tekirdağ Büyükşehir’, ‘İmanı muhkem, karakteri sağlam, ceddinin yolunda yürüyen lider Çerkezköy’e hoş geldin’ pankartları ile karşılanan Başbakan Erdoğan yaklaşık 3 bin kişiye seslendi.

AÇIKLARSAM YER YERİNDEN OYNAR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ’dan sonra MGK belgelerinin basına sızması ile ilgili yeni bir değerlendirme yaparak Amerika’da yaşayan Fethullan Gülen’e mesaj yolladı. Başbakan Erdoğan, “Bize güvenenler bizi anlar, bizim böyle bir dileğimiz olmadığını bilirler” dedi.

Başbakan Erdoğan, sızan belgelerle ilgili olarak kampanyanın içerde ve dışarıda yürütüldüğünün altını çizerken sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer onları biz de açıklamaya başlarsak, ülkemizde yer yerinden oynar. Onu da söyleyeyim. Niye bunu söylüyorum. Devletin gizlilik esasına dayalı olan sırları vardır. Bu sırları biz birileri ile paylaşacağız. Böyle bir şey olabilir mi? MGK toplantılarında çalışmaları biz birileri ile mi paylaşacağız. İhanet içinde olanlar, bunu servis edenler. Dışarıda biri, ben köşe yazarı diyorum bunu paylaşıyorsa bunun hesabını yargı sorar. Anayasamızda da, yasalarda da bu var. Başbakanlık olarak suç duyurusunda bulunduk. MGK ve MİT de bulundu. Neymiş, basın özgürlü? Ne basın özgürlü, böyle basın özgürlüğü mü olur? Nasıl sen kalkar da devletin bu noktasını, sırrını ifşa etme kalkarsın. Üzerinde gizlilik damgası, sen bunu ifşa edeceksin sevsinler özgürlüğünü, basın özgürlüğünü. Bizim dönemimizde başladı. Ben şiir okudum diye cezaevine girdim bunu biliyorum. Devletin de mahremi vardır. Ailelerin de mahremi vardır."

YARGI ANAYASAL SUÇ İŞLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuyla ilgili sözlerine şöyle tamamladı:

”Yargı da gereğini yapmak durumundadır. Yargı da gereğini yapmıyorsa, yargı da anayasa suçu işler, bunu açık net olarak söylüyorum. Bu süreçle ilgili elimizden geleni yapacağız. Ülkemizin birliğini, beraberliğini bozmaya kimsenin hakkı yoktur. Buna fırsat vermeyeceğiz, El ele vereceğiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Mesele budur.”

HİZMET SİYASETİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, istismar siyaseti değil hizmet siyaseti yaptıklarının altını çizerek, “Biz millete hizmetkar olmaya geldik. Hizmetimizle alınacağız. Biz eserlerimizle anılacağız" dedi. Ak Parti'nin 11 yıllık iktidarıNda halka hizmetten başka bir şey getirmediğini söyleyen Erdoğan, şöyle dedi:

"Türkiye genelinde 300 bini aşkın derslik yaptık. Bununla kalmadık gençler bunu yaşamadı, biz onlara bunu yaşatmadık ama biz yaşadık. Biz okula giderken kitaplarımızı bile bulamazdık öyle mi? Bizim jenerasyon bunu bilir. Hatta okumuzda teksir kağıdı, teksir makinalarında hazırlanan notlarla derslerimizi yapardık. Ağabeylerimiz para ile bunları satmazdı, bunları yaşayarak buralardan geldik. Dedik ki biz bunları çocuklarımıza yaşatmayacağız. Onun için okullar açılırken 1. hamur kağıttan ücretsiz kitapları sıralara koyduk mu? Yavrularımız kitaplarını buldular mı peki bu güne kadar gelenler bunu neye yapmadı. Biz kardeşlerim, kırtasiye dükkanına giderdik orada bile kitabı bulamazdık. Sıraya giderdik kitabı bulamazdık. Ama şimdi artık böyle bir dert yok. Kitaplar sıralarından üzerinde okullar açılırken Türkiye’nin dört bir yanında en ücra köşede kitabını buluyor."

LİNÇ MEKANİZMASI UYGULANDI

Başbakan Erdoğan bir dönem linç kampanyası uygulandığını ileri sürerek, “Yavrularımızın arasında ayrım yaptılar. Sen meslek lisesi sana katsayı. O da imtihana giriyor ona meslek liseliye katsayı uygulanıyor. Yıllarca ayrımcılığa tabi tutuldu. Sen başörtülüsün gidemezsin dediler, sokmadılar okullara öyle mi? Ne olurdu yani gitseydiler. Onbinlerce, yüzbinlerce yavrularımızı okumadan mahrum ettiler. Bu haksızlık zulüm değil miydi. Sabrettik, sabrettik sabrettik. Katsayılar kalktı mı kalktı. Şimdi yarış başladı." diye konuştu.

Başörtü sorununun kalmadığını kaydeden Erdoğan, "İsteyen kız istediği okula gidiyor mu? Ne oldu parçalardık mı, bölündük mü? Türkiye normalleşti. Benim başörtülü kızım da, açık kızım da el ele omuz omuza okullarına gidiyor, devlet dairelerinde beraber çalışıyorlar. Millet olma şuuru anlayışı budur. Millete sevgi, asıl milliyetçilik budur biz bunu yaptık. Onun için tek millet dedik" dedi.

VATAN ÜZERİNDE OPERASYONA İZİN YOK

Ülkede, Türkü. Lazı, Çerkezi, Gürcüsü, Romanı, Boşnakı, Arnavutu, Abazası da olmak üzere 36 etnik unsur olduğu görüşünü savunan Başbakan Erdoğan, “Bu millet kavramının içinde hep beraber Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Tamam bu çatı altında toplandık ve biz insanı tek millet dedik. Ardından bir şey daha söyledik. Tek bayrak, bayrağımız tek, rengi şehidimizin kanı, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin sembolü. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Ne dedik, tek vatan dedik. Vatanımızın üzerinde kimseye operasyon imkanı vermeyiz" diye konuştu.

AÇILIŞ YAPTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşmasının ardından yanındaki bakanlarla birlikte yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılışını yaptı. Ardından da, çocuklara satranç takımı dağıttı. Bu sırada büyükler de hediyeleri almak isteyince izdiham yaşandı. Başbakan Erdoğan ardından helikopterle Çorlu'ya geçti.

TAKSİM MEYDANINI BULAMADILAR 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümetin paradan altı sıfırın atılacağını açıkladığında bazı köşe yazarlarının kendilerine bindirdiğini, enflasyonun patlayacağını ileri sürdüklerini söyleyerek, "Çok ilginçtir bunların içerisinde çok ağır bir şekilde, 'Bu halledilsin, Taksim Meydanı'nda anırırım' diyenler oldu. Ama meydanı bulamadılar, herhalde" dedi. Başbakan Erdoğan, "Bu milletin ruhunda artık korkaklık yok, pısırıklık yok. Korkuların üzerine gittiğimiz, sorunların üzerine cesaretle yürüdüğümüz, çözülmez gibi görünen meselelere el atığımız için Türkiye her alanda 3 kat, 4 kat büyüme kaydetti" diye konuştu. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Çorlu’da bir otelde Tekirdağ Valiliği’nin onuruna verdiği akşam yemeğinde iş adamları ve sivil toplum örgütlerinin yöneticilerine konuştu. Tekirdağ’ın üç ilçesinde toplu açılış törenlerine katılan ve miting düzenleyen Başbakan Erdoğan günün son konuşmasında bölgeye yapılan yatırımları anlattı. Cumhuriyetin kurulmasından sonra bugünlere ulaşmasının da büyük fikirler sayesinde olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, "Engin vizyonun, kadim tarih ve medeniyetin inşa ettiği büyük tasavvurun neticesi ve eseridir. Tarihte büyük düşünmeyenleri, ülkesini, milletini korkulara sürükleyenleri küçük hedeflerle oyalayanları bugün kimse hatırlamıyor. Bizler bu büyük tarihin ve ecdadın mirasçıları olarak büyük düşünmek, büyük hedefler belirlemek ve bunun yanında büyük adımlar atmak zorundayız. İşte 11 yıldır yeniden büyük Türkiye'yi, yeni Türkiye'yi inşa etmek, bu büyük rüyayı gerçekleştirmek için her alanda dev adımlar atıyoruz. Bugün artık ülkemizin herkesimin de, milletimizin tümünde gencinde, yaşlısında büyük bir özgüven var" dedi. 

Dünyayı fellik fellik dolaşmak için yola çıktıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, Türk işadamlarının destekleri ile dünyanın dört bir yanında başarı olduğunu dikkat çekti. Balkanlarda yıllarca tarifi mümkün olmayan acıların yaşandığını söyleyen Başbakan Erdoğan, bugün bölgede iş adamlarımızın olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gazi Mustafa Kemal'in babasının doğduğu, büyüdüğü ev yok olmuştu, biz ayağa kaldırdık. Onlarca eseri biz ihya ettik. Onlar şimdi bir çekim alanı oluşturuyor. Selanik'te yine aynı şekilde Gazi Mustafa Kemal'in şu anda müze olarak kullanılan yeri biz ihya ettik, bunlar çekim alanı oluşturuyor. Bugüne kadar gelenler buraya gitmediler, uğramadılar." 

"PARAMIZ  İTİBAR KAZANDI"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümetin paradan altı sıfır atacağını açıklamasından sonra çok ağır eleştireler ile karşı karşıya kaldıklarını anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bazı köşe yazarları bize ağır bindirdiler. ‘Attığınız zaman, enflasyonu patlatır’ dediler. Ne oldu enflasyon patladı mı? Çatladı, çatladı, ne patlaması. Ortada her şey. Çok ilginçtir bunların içerisinde çok ağır bir şekilde, ‘Bu halledilsin, Taksim Meydanı'nda anırırım’ diyenler oldu. Ama meydanı bulamadılar, herhalde. Bu vakalar var. Ne oldu? Biz geldiğimizde enflasyon 30'du. Şimdi 6-7 buralarda dolaşıyor. Bu enflasyon canavarından ülkeyi kurtaran biz olduk. Mesele ufuk meselesi. Mesele, ekonomide özellikle bu işin inceliklerini yakalama meselesi. Paramız şimdi itibar kazandı. Bakın biz şimdi Rusya ile karşılıklı olarak, kendi paramızla alışveriş yapabiliyoruz. Anlaşmalarımız var. Son gidişimde yeni bir adımı daha attık, şimdi merkez bankalarımız arasında yapılacak bir anlaşma ile dövizde swap uygulamasına geçeceğiz. Rus parası ile Türk parası karşılıklı olarak diğer paraların kur baskısından ciddi manada kurtulmuş olacak. Çin'le, İran'la da yaptık bu anlaşmayı. Bunlar bizim aramızdaki ekonomik ilişkilerde, hem fiyatların düşmesinde çok ciddi imkan sağlayacak, hem de ticari ilişkilerimizdeki inanıyorum ki rakamı dış ticaret hacmini daha da artıracaktır. Biz bu kararlılıkla 81 vilayetimizde, eserlerimizi de meydana getirmeye devam edeceğiz." 

KORKU YARATTILAR 

Hükümetin reform yapmak için attığı her adım sonrasında, korkular çıkarıldığını anlatan Başbakan Erdoğan, “Bölünüyoruz, parçalanıyoruz, dağılıyoruz dediler. Bunları söyleyenlerin görüp de bizim göremediğimiz hiçbir şey yok. Biz bu vatanın evladıyız, bu milletin hep beraber gururlu mensuplarıyız. Bu ülkenin birliği bütünlüğü, herkes kadar bizim de meselemizdir. Bu ülkenin dirliği, düzeni, gücü, itibarı herkesten önce bizim meselemizdir. Bu ülkenin zararına olacak hiç bir adımı atmayız, atılmasına da göz yummayız. Biz hangi işin içerisindeysek onu milletimizin, ülkemizin yararına gördüğümüz için yaparız. Bakın, korku beceriksizliğin ve tembelliğin mazereti olabilir. Yakın siyasi tarihimize bakın, korkunun gerçekten de iş görmezliğin, iş bilmezliğin, beceriksizlik ve tembelliğin mazereti olduğunu görürsünüz. Ülke bölünecek, dağılacak, zayıflayacak korkusu ile adım atmayanlar, reform yapmayanlar, Türkiye'ye en büyük zararı verdiler. Benim her zaman bir ifadem var. Ekonomi risktir, siyaset risktir, yaşam da risktir. Risk alamayan bunların hiç birisini başaramaz. Risk almaya mecbursunuz. Eğer risk alırsanız başarıyı yakalarsınız" diye konuştu. 

Başbakan Erdoğan daha sonra partililer ve işadamları ile gruplar halinde görüştü ardından da, Çorlu Havalimanın’dan helikopterle Edirne’ye hareket etti. 

"EDİRNE BELEDİYESİNİ ALACAĞIZ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan saat 21:50'de Edirne'ye geldi. Çorlu'dan helikopterle Edirne'ye geçen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Şükrü Paşa Stadyumuna indi. Erdoğan kalacağı otele geçti. Başbakanı otelin girişinde Ak Parti Edirne Teşkilatı üyeleri ile İlim Yayma Cemiyeti Edirne Şubesi üyeleri karşıladı. Eşi Emine Erdoğan ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte otobüsten inen Başbakan Erdoğan kendisini karşılayanlarla selamlaştı, hatıra fotoğrafı çektirdi. Başbakan Erdoğan'ın kendisine karşılayanları " Belediyeyi alacağız" dediği duyuldu. Başbakan Erdoğan yarın Edirne merkezde toplu açılış törenine katılması ardından da Uzunköprü ve Keşan'a geçmesi bekleniyor. 

dha/dea