CEMAAT OPERASYONUNDA SANAYİ ODASI BAŞKANI GÖZALTINDA

CEMAAT OPERASYONUNDA SANAYİ ODASI BAŞKANI GÖZALTINDA

Her gün en az 2 şehit haberinin geldiği Türkiye'de bir yandan da Gülen cemaati operasyonları tüm hızı ile devam ediyor. 2 İlde gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 37 kişi gözaltında.

ŞANLIURFA'da, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından düzenlenen operasyonu kapsamında aralarında Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin'in de bulunduğu 32 kişi gözaltına aldı.

EV VE İŞYERLERİNE BASKIN

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla başlatılan Cemaat operasyonu kapsamında harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, sabah saatlerinde bazı ev ve işyerlerine baskın düzenledi.

SANAYİ ODASI BAŞKANI GÖZALTINDA

Ekipler, terör örgütü Cemaat'e finans desteği sağlandığı iddiasıyla aralarında Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin'in de bulunduğu 32 kişiyi gözaltına aldı.

Ekipler, örgüte maddi destek sağlandığı ileri sürülen Paşabağı Mahallesi'nde bir okulda ise arama yaptı. Gözaltına alınan şüpheliler, hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne götürüldü.


YOZGAT'TA AYRI OPERASYON; 5 GÖZALTI

  YOZGAT’ta ‘Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik olarak hakkında işlem başlatılan 5 kişi gözaltına alındı.

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şuçlarla Mücadele Şube ekipleri tarafından 'Özel okul ve dershanelerde vergi kaçakçılığı, himmete para aktarma' iddiasıyla Yozgat merkezli Çorum, Ankara ve Kırıkkale'de operasyon başlatıldı.

İL AĞABEYİ İDDİASI

Yozgat’ta yapılan operasyonda 5 kişi gözaltına alınırken, 'İl ağabeyi' konumunda ileri sürülen Davut S.nin yurt dışına kaçtığı iddia edildi. Operasyon kapsamında 14 kişi hakkında yakalama kararı verildiği kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı