CEMAAT OPERASYONUNDA 6 TUTUKLAMA

CEMAAT OPERASYONUNDA 6 TUTUKLAMA

DÜZCE'de, bir kısım kamu görevlisi, bürokrat ve emniyet mensubunu usulsüz dinledikleri iddiasıyla gözaltına alınan 13 emniyet görevlisinden 6'sı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.Düzce'de kamu görevlisi, bürokrat ve emniyet görevlisi...

DÜZCE'de, bir kısım kamu görevlisi, bürokrat ve emniyet mensubunu usulsüz dinledikleri iddiasıyla gözaltına alınan 13 emniyet görevlisinden 6'sı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

9 AYLIK SORUŞTURMA

Düzce'de kamu görevlisi, bürokrat ve emniyet görevlisi 26 kişinin usulsüz dinlendikleri iddiasıyla ilgili cemaat örgütüne yönelik 9 ay yürütülen soruşturma kapsamında Düzce, Adana, Kayseri, Ankara, Tokat ve Siirt'te gözaltına alınan 13 şüpheli, polisteki sorgularının ardından dün Düzce Adliyesi'ne sevk edildi. Şüphelilerden 6'sı, savcılıkta verdikleri ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 7 şüpheli ise tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLDULAR İDDİASI

Mahkeme, aralarında dönemin İstihbarat Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı da bulunan 6 şüphelinin, 'terör örgütüne üye olmak', 'özel hayatın gizliliğini ihlal etmek', 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek', 'iftira', 'kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği' ve 'haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek' suçlarından tutuklanmasına karar verdi. 1 şüpheli ise yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartı uygulaması ile serbest bırakıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı