CEMAAT OPERASYONU;5 TUTUKLAMA 15 KİŞİ ARANIYOR

CEMAAT OPERASYONU;5 TUTUKLAMA 15 KİŞİ ARANIYOR

AKP Hükumetinin hız kesmeyen tek icraatı olan cemaate yönelik operasyonlar sürüyor.

ESKİŞEHİR Emniyet Müdürlüğü'nün İstanbul, Diyarbakır, Kayseri, Bursa, Yalova, Samsun, Tokat ile Eskişehir'de 'Cemaate yönelik çete ve terör örgütü iddialarına yönelik olarak düzenlediği ve 5 kişinin tutuklandığı operasyon kapsamında 15 kişinin arandığı bildirildi.

ESKİŞEHİR İL İMAMI İDDİASI

Eskişehir Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince 10 Kasım Salı günü aralarında Fethullah Gülen cemaatinin 'Eskişehir il imamı', 'Eskişehir imam yardımcısı' ve 'Eyalet ve Bölge İmamları'nın olduğu öne sürülen kişilere yönelik operasyon düzenlendi. Eş zamanlı yapılan operasyonda Eskişehir'de 22, Yalova'da 2, Tokat'ta 2, Kayseri, Tokat, Bursa, Samsun ve Diyarbakır'dan da 1'er olmak üzere toplam 31 kişi gözaltına alındı.

3 KİŞİ SERBEST

Şüphelilerden 6'sı Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamasının ardından, 3'ü de savcılık tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. 1'inci Sulh Ceza hakimliğine sevk edilen diğer şüphelilerden 5'i tutuklanarak Eskişehir H Tipi Cezaevi'ne gönderildi,17 şüpheli ise mahkemece serbest bırakıldı.

Operasyon kapsamında 15 şüphelinin ise halen firarda olduğu ve arandığı öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı