CEMAAT OPERASYONU POLİSLERİNE TAHLİYE

CEMAAT OPERASYONU POLİSLERİNE TAHLİYE

25 Nisan 2015'te Van merkezli Gaziantep, Kayseri, Ordu, Mersin, Ankara, Adana, Aydın ve Manisa'da yasadışı dinlemelere yönelik operasyonlarda tutuklanan polislerden 8'i daha tahliye edildi

YASADIŞI dinlemeye yönelik Van merkezli 9 ilde yapılan operasyonda gözaltına alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan 8 polis daha tahliye edildi.

12 POLİS TUTUKLANMIŞTI

25 Nisan 2015'te Van merkezli Gaziantep, Kayseri, Ordu, Mersin, Ankara, Adana, Aydın ve Manisa'da yasadışı dinlemelere yönelik operasyonlar düzenlendi. Operasyon kapsamında 19 polis gözaltına alındı. 1 polis sağlık sorunları nedeniyle Van'a geltirilmezken, Van'da mahkemeye çıkarılan 18 polisten 12'si 'Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, resmi belgede sahtecilik, gizliliğin ihlali ve hukuka aykırı şekilde verileri kaydetmek' suçlarından tutuklandı. 6 polis ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. Daha sonra yapılan operasyonda 2 polis daha aynı gerekçeyle tuttuklandı.

TUTUKLU POLİS KALMADI

Polislerin avukatlarının 5 Mayıs 2015'te 1'inci Sulh Ceza Hakimliği'ne itirazda bulunması üzerine 6 polis daha tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 8 polisin tutukluluk hali devam etti. Bugün Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 8 tutuklu polis ilk defa hakim karşısına çıktı. Yaklaşık 2 saat süren duruşma sonrası mahkeme heyeti, 8 polisi tahliye ederek tutuksuz yargılanmalarına karar verdi. 8 polisin tahliye olmasıyla Van merkezli 9 ilde yapılan yasadışı dinleme operasyonunda tutuklu polis kalmadı.

Kaynak:Haber Kaynağı