CEMAAT OPERASYONU ORDUYA SIÇRADI: 10 GÖZALTI

CEMAAT OPERASYONU ORDUYA SIÇRADI: 10 GÖZALTI

Ordu merkezli olarak Van, İzmir ve Fatsa'da 25.05.2015 günü saat 07.00 itibariyle eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda; dini toplantı görünümlü organizasyonlarda örgüt finansmanı sağlamak amacıyla himmet, burs, bağış gibi adlar altında para toplanması

ORDU merkezli üç ilde Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik gerçekleştirilen operasyonda polis, 10 kişiyi gözaltına aldı.

 

Ordu merkezli olarak Fatsa İlçesi, İzmir ve Van’da Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Cemaat soruşturması kapsamında Ordu İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından eş zamanlı operasyon yapıldı.

 

Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından operasyon ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde Cemaat'e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında; Ordu merkezli olarak Van, İzmir ve Fatsa'da 25.05.2015 günü saat 07.00 itibariyle eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda; dini toplantı görünümlü organizasyonlarda örgüt finansmanı sağlamak amacıyla himmet, burs, bağış gibi adlar altında para toplanması ile suçlanıyorlar.

Bu suretle 6415 Sayılı Terörözmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet ve Fettullahçı Terör Örgütü Üyeliği suçlarından aralarında kamu görevlisi ve iş adamlarının da bulunduğu 10 kişi gözatına alınmış olup, firari durumdaki 4 kişinin ise aranmasına halen devam edilmektedir" denildi. Ordu ve 2 ilde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 10 kişi, Ordu İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı