CEMAAT HASTANESİNE BAKIN KİMİ KAYYUM ATADILAR

CEMAAT HASTANESİNE BAKIN KİMİ KAYYUM ATADILAR

Van'da hizmet veren hastaneyi cemaate destek veriyor iddiası ile kapatan mahkeme kayyum olarak tartışmalı bir ismi atadı

VAN'da cemaate yönelik soruşturma kapsamında daha önce kapatılan Özel İstanbul Hastanesi'ne, İl Sağlık Müdürü Ergün Yanmaz kayyum olarak atandı.

KUVVETLİ ŞÜPHE VAR DENİLDİ

Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Özel İstanbul Kadın Doğum ve Cerrahi Hastanesi Limited Şirketi'nin terör örgütüne üye olma suçunu işledikleri yönünde şüphe bulunduğu gerekçesiyle kayyum atamasını talep etti. Başsavcılğın talebini değerlendiren Van 1. Sulh Ceza Hakimliği, İl Sağlık Müdürü Ergün Yanmaz'ın hastaneye kayyum olarak atanmasına karar verdi.

ÖRGÜTE FİNANSAL DESTEK SAĞLIYOR

Kararda hastanede yapılan aramalarda, burs ödemesi olduğu değerlendirilen çok sayıda makbuzun bulunduğu, bu makbuzların şüpheliler aleyhindeki ifadeleri teyit ettiği de vurgulandı. Şüpheliler A.Ç. ile B.Ç.'nin bulunamadığı ve haklarında arama kararı çıkarıldığı belirtilen kararda, "İlgili şirketin faaliyetleri çerçevesinde cemaate finansal destek sağlandığı hususunda kuvvetli şüphelerin bulunduğu anlaşılmaktadır.

ŞİRKET OLARAK CEMAATE DESTEK SAĞLIYORDU İDDİASI

CMK'nın 133/1. maddesinde 'Suçun bir şirket faaliyeti çerçevesinde işlenmekte olduğu hususunda kuvvetli şüphe sebeplerinin varlığı ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılabilmesi için gerekli olması halinde, soruşturma ve kovuşturma sürecinde hakim veya mahkeme, şirket işlerinin yürütülmesi ile ilgili kayyum atayabilir'.

Tüm dosya kapsamına göre, talepte ismi geçen şirketin şüpheliler tarafından suç işlenmesinde bir araç olarak kullanıldığı ve soruşturmaya konu fiillerin şirket faaliyetleri gibi gösterildiğine dair somut deliller bulunduğu ve şirket faaliyeti çerçevesinde suç işlendiğine dair somut deliller ve kuvvetli şüphe oluşturacak nedenler tespit edilmiştir. Soruşturma aşamasında bu delillerin toplanabilmesi ve maddi gerçeğin ortaya çıkarılabilmesi için bu şirketlere kayyum atanması gerekli görülmüştür" denildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı