Cemaat, AKP'nin nefesini kesecek mali arşivi ele geçirdi...

Cemaat, AKP'nin nefesini kesecek mali arşivi ele geçirdi...

AKP’nin mali dosyaları Cemaatin arşivinde

MASAK'TA DOSYALAR KOPYALANDI

Mali Suçları Araştırma Kurumu’nda (MASAK) görevden almalardan hemen önce önemli dosyaların kopyalanarak arşivlendiği bildirildi. Aydınlık’ın edindiği bilgilere göre yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında emniyette ve bürokraside görevden alma operasyonu ile birlikte cemaat de boş durmadı. Emniyet istihbaratta tüm arşivi kopyalayan cemaat ekibi MASAK’ta da aynısını yaptı. Tüm kritik dosyalar yedeklenerek kurum dışına,özel arşive kaldırıldı. Bu durumun ortaya çıkması kurumda kriz yarattı.

TÜM VERİLER CEMAATİN ELİNDE


Kopyalanan dosyaların içinde, kuruma yapılan şüpheli işlem bildirimleri, kolluk ve diğer birimlerin yaptıkları inceleme ve araştırma raporları, Cumhuriyet savcılıklarından kuruma gelen talepler mali suçlar konusunda topladığı bütün veriler, özetle suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanının önlenmesi kapsamındaki bütün bilgilerin yer aldığı öne sürüldü.

DOSYALAR AKP'Yİ SIKINTIYA SOKAR

Dosya yedeklemesini ismen kimin yaptığı bilinmezken, 6-7 kişilik bir ekipten söz ediliyor. Ortaya çıkan durumla ilgili çalışmalar sürdürülürken kurumda geniş çaplı bir operasyonun yapılabileceği ve olayın yargıya taşınabileceği bildirildi. Konu ile ilgili olaraka Aydınlık’a bilgi veren kaynaklar, “Aslında yapanlar belli. Ama kopyalanan dosyalar Başbakan ve AKP yöneticilerini ciddi bir biçimde sıkıntıya sokabilir. Bu nedenle Hükümetin eli kolu bağlı. Fazla kıpırdayacak hali yok. Sorun sessizce geçiştirilmeye çalışılıyor” dedi.

Aydınlık/dea