Çelik: "CHP gitsin içsin"

Çelik: "CHP gitsin içsin"

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, alkollü içki satışına yönelik yapılan düzenlemeyle ilgili olarak CHP'nin yaptığı eleştirilere, "CHP'lilere içmeyin diyen yok ki. CHP'liler içecekleri zaman bize mi soruyorlar? İçecek olan CHP'li yine gitsin içsin

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “Yapılan şeyi beş kelimeyle ifade edeyim, içkinin özendirilmesi, teşvik edilmesi, reklam edilmesi, promosyon malzemesi edilmesi ve kampanya konusu haline getirilmesi yasaklanmıştır” dedi.

TV8 yayınına katılan AK Parti’li Çelik, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Muhalefet partilerini sert bir şekilde eşleştiren Çelik, “MHP ve benzerleri AK Parti’yi bölücülükle suçluyor. Ama onlar balkonlardan o malum işareti yapıyorlar. Onlar balkonlarda siyaset yapıyorlar işte o kadar” dedi.

Doğuda ve Güneydoğu’da CHP ve MHP’nin olmadığını dile getiren Çelik, “Orada iki parti var AK Parti ve BDP. Eğer AK Parti olmasaydı siz Doğu’yu Güneydoğu’yu PKK’ya teslim etmişsiniz demek olurdu. AK Parti arazide siyaset yapıyor, AK Parti’liler öldürülüyor. MHP’li yiğitler siz neredesiniz?” ifadelerini kullandı.

Çelik, CHP ve MHP’nin Türkiye’nin yarısında olduğunu ama y
arısında olmadığını söylerken, “CHP Türkiye’nin batısına çekilerek Doğusundan vazgeçti zaten. Siz mahalli, bölgesel partisiniz” şeklinde konuştu.

Çözüm sürecine yönelik getirilen “bölünme” eleştirilerine Çelik, şu yanıtı verdi:
“30 yıl PKK’nın saldırıları, çatışma devam etti. Türk- Kürt kavgası çıkartmaya çalışıldı. Şehit cenazeleri geliyor, bombalar patlıyordu. Şimdi bombaların patladığı, şehit cenazelerinin geldiği ortamda bölünmedik de bunlar durunca mı bölüneceğiz.”

Alkollü içki satışına yönelik yapılan düzenlemeye ilişkin de açıklamalarda bulunan Çelik, şöyle konuştu:
“Bizim aklımızın köşesinden insanların şahsi tercihlerine, hayat tarzlarına müdahale etmek hiçbir zaman geçmedi. Eğer bir ülkede demokrasi varsa isteyen ayran içer, isteyen rakı içer. Halkımız bilmelidir ki içki üretmek, satmak, tüketmek yasaklanmamıştır ve kısıtlanmamıştır. Yapılan şeyi beş kelimeyle ifade edeyim; içkinin özendirilmesi, teşvik edilmesi, reklam edilmesi, promosyon malzemesi edilmesi ve kampanya konusu haline getirilmesi yasaklanmıştır. CHP’lilere içmeyin diyen yok ki. CHP’liler içecekleri zaman bize mi soruyorlar? İçecek olan CHP’li yine gitsin içsin. İsteyen gidip içsin. Size arkadaş sen içki içiyordun, artık ayran iç demiyor hiç kimse.”