ÇAYELİ BAKIR MADENİ İŞÇİLERİ İŞ BIRAKTI

ÇAYELİ BAKIR MADENİ İŞÇİLERİ İŞ BIRAKTI

MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki faciada ölenler için, Rize’nin Çayeli İlçesi Madenli Beldesi'ndeki Çayeli Bakır İşletmeleri’nde (ÇBİ) tören düzenlendi.

MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki faciada ölenler için, Rize’nin Çayeli İlçesi Madenli Beldesi'ndeki Çayeli Bakır İşletmeleri’nde (ÇBİ) tören düzenlendi. İşletme yönetiminin de destek verdiği maden işçileri 1 gün için iş bıraktı, ölen işçiler için dua etti.

Türkiye’nin en büyük yeraltı metal madeni şirketlerinden Kanadalı. Inmet Mining Corporation (INMET) firmasının işlettiği Çayeli Bakır İşletmeleri’nde çalışan Türkiye Maden İşçileri Sendikası üyesi işçiler, Soma’da hayatını kaybeden maden işçileri için 1 gün iş bırakarak anma programı düzenledi. Türk bayrağının yarıya indirildiği işletmedeki anma programına, yüzlerini kömür siyahına boyayan ilk ve ortaokulu öğrencileri de, 'Yanan kömür değil, yüreklerimiz' , 'Bir avuç kömür için öldüler' , '5 kuruş için canlarından oldular' pankartlarıyla katıldı. Ama törenine katılan ÇBİ işçileri, yönetici ve mühendislerinin, 'Benimle emniyet hakkında konuş' yazılı güvenlik yelekleri giymeleri dikkat çekti.

Saygı duruşu ardından Fatih Camii imamı Mahmut Büyükbaş önce Kuran-ı Kerim okudu, ardından katılanlara, olayda hayatını kaybedenler için dua ettirdi. Duaya ÇBİ Genel Müdürü Ian Anderson ile maden çalışanları da eşlik etti.

"MADENİMİZDEN ÇIKAN EN DEĞERLİ ŞEY MADENCİLERİMİZDİR"

Faaliyette bulunduğu 31 yılda sadece 3 ölümlü kaza ile dünyanın sayılı güvenli madenleri arasında gösterilen ÇBİ'nin Genel Müdürü Ian Anderson, Soma’da yaşanan kaza nedeniyle büyük üzüntü içerisinde olduklarını belirterek, madenlerinden çıkan en değerli varlığın madencileri olduğunu kaydetti ve şunları söyledi:

"Benzer bir kaza ve trajedinin ÇBİ’de olmayacağına dair sözler duyuyorum. Madencilik çok tehlikeli işler kategorisinde yer almaktadır. İş güvenliği ile ilgili riskleri dikkatli bir şekilde analiz etmezsek, onları azaltmak yönünde çaba sarf etmez ve gözümüzü açmazsak benzer trajedilerin bizde de olmaması için hiçbir neden yok. Burada aynısı meydana gelebilir. Üzüntülü durumda hissettiklerimizi olumlu bir yöne kanalize etmeliyiz. Bütün güvenlik risklerini bertaraf ederek, benzer sorunların yaşanmamasını sağlayalım."

 

ÇAYELİ BAKIR MADENİ İŞÇİLERİ İŞ BIRAKTI

ÇAYELİ BAKIR MADENİ İŞÇİLERİ İŞ BIRAKTI

ÇAYELİ BAKIR MADENİ İŞÇİLERİ İŞ BIRAKTI

ÇAYELİ BAKIR MADENİ İŞÇİLERİ İŞ BIRAKTI

ÇAYELİ BAKIR MADENİ İŞÇİLERİ İŞ BIRAKTI

Kaynak:Haber Kaynağı