ÇATIŞMADA ÖLEN PKK'LININ CENAZESİNDE OLAY ÇIKTI

ÇATIŞMADA ÖLEN PKK'LININ CENAZESİNDE OLAY ÇIKTI

AĞRI'nın Diyadin ilçesine bağlı Yukarı Tütek Köyü'nde güvenlik güçleri ile PKK arasında çıkan çatışmada ölen PKK'lı Serhat Kızılay'ın cenazesinin memleketi Iğdır'da toprağa verildiği sırada olaylar çıktı. Polis taş atan gruplara...

AĞRI'nın Diyadin ilçesine bağlı Yukarı Tütek Köyü'nde güvenlik güçleri ile PKK arasında çıkan çatışmada ölen PKK'lı Serhat Kızılay'ın cenazesinin memleketi Iğdır'da toprağa verildiği sırada olaylar çıktı. Polis taş atan gruplara biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

OLAYDAN 5 GÜN SONRA TESLİM EDİLDİ

Tendürek Dağı eteklerinde bulunan Diyadin ilçesine bağlı Yukarı Tütek Köyünde geçtiğimiz 11 Nisan günü güvenlik güçleri ile PKK arasında yaşanan silahlı çatışmada ölen PKK'lı 'Canfeda' kod adlı Serhat Kızılay'ın cenazesi olaydan 5 gün sonra Ağrı Valiliği tarafından ailesine teslim edildi. Memleketi Iğdır'a getirilen Serhat Kızılay'ın cenazesi Selahattin Eyyübi Camisi'nde otopsi yapıldıktan sonra belediyeye ait cenaze arabasıyla Karağaç Mahallesindeki evine götürüldü. Daha sonra Serhat Kızılay'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Abdullah Öcalan'ın posterinin asıldığı cenaze arabasıyla Ordu Caddesindeki Asri mezarlığa nakledildi.

Mezarlıkta cenaze törenine katılanlar önlem için bekleyen polise taş attı. Polis de göstericilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Yaşanan arbedinin ardından Iğdır Milletvekili Pervin Buldan'ın da katıldığı törenle Serhat Kızılay, Kürtçe ağıtlar arasında toprağa verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı