ÇATI ADAYINDAN İLK AÇIKLAMA

ÇATI ADAYINDAN İLK AÇIKLAMA

Ekmeleddin İhsanoğlu açıklamasında ne dedi?

CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu bir açıklama yaparak, "Bu uzlaşmanın odak noktasında olmak büyük bir teveccühün eseridir. CHP ve MHP'nin bu konudaki ortak kararını saygı ve teşekkür ile karşılıyorum" dedi.

ANKA'nın haberine göre, CHP ve MHP'nin "çatı adayı" olan Ekmeleddin İhsanoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk defa halkın oyları ile yapılacağı bu dönemde böylesine büyük bir uzlaşmanın gerçekleşmiş olmasının Türkiye'de demokratikleşme süreci açısından çok önemli bir dönemeci belirlediğini kaydetti.

İhsanoğlu, milletin "muhtaç olduğu ve ısrarla talep ettiği" bu uzlaşmanın "şüphesiz ki Türkiye'de huzur ve istikrarın sağlanması için atılmış mühim bir adım" olduğunu savunan İhsanoğlu, şunları kaydetti:

"Bu uzlaşmanın odak noktasında olmak büyük bir teveccühün eseridir. Şüphesiz ki Türkiye gibi büyük bir ülkede bu yüce makama layık, görevini hakkı ile ifa edecek çok sayıda üstün vasıflı şahsiyetlerin varlığı muhakkaktır. CHP ve MHP'nin bu konudaki ortak kararını saygı ve teşekkür ile karşılıyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı