ÇATI ADAYI ERDOĞAN'A BÖYLE ÇAKTI

ÇATI ADAYI ERDOĞAN'A BÖYLE ÇAKTI

İhsanoğlu Erdoğan'a böyle çıkıştı.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Ostim Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (OSİAD) düzenlediği iftar programına katıldı. Suriye ve Irak’ta yaşanan olaylara değinen İhsanoğlu, “Bunun sıçramaması için Türkiye’nin birliğini ve beraberliğini sağlaması lazım. Bu konuda parti farkı gözetmeksizin bu çareleri bulacak Cumhurbaşkanı seçmesi lazım. Yani ateşe körükle değil, ateşe su ile girecek olan birisine ihtiyaç var.” dedi.

Ankara Ostim Sanayi Bölgesinde Ostim Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (OSİAD) düzenlediği programa MHP ve CHP’nin cumhurbaşkanlığına aday gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu, OSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Keskin, yönetim kurulu üyeleri ve davetliler katıldı. Düzenlenen iftar programında konuşan İhsanoğlu, böyle bir iftar programına katılmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirerek, “Çünkü toplumumuzun değişik kesimlerindeki mutabakatı görüyorum. Milli birlik ve beraberlik hissini görüyorum ve ayrıca çektiği sıkıntıları görüyorum.” şeklinde konuştu.

Türkiye’de her şeyden önce toplumsal huzurun, beraberliğin, birliği kurulması gerektiğini ifade eden İhsanoğlu, “Birbirinden farklı sayılan, cepheleştirilen, zıtlaştırılan toplum halinde değil, tekrar beraber olmamız lazım. Suriye’de, Irak’ta gördüğümüz, başka yerlerde gördüğümüz sıkıntıları görüyoruz. Bunlar din temelinde ayrışma noktasından başlamasından sonra olan hadiselerdir.” ifadelerini kullandı.

Ekmeleddin İhsanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye’de toplum huzur, güven istiyor, öfke istemiyor. Kurulacak milli mutabakatla Türkiye’nin talebiyle tekrar yeniden inşa edilmesiyle ancak toplumusun huzurlu olması, toplumun daha yüksek seviyelere ulaştırmakla olur.”

DİKKATLİ DAVRANILMAZSA ATEŞ TÜRKİYE’YE SIÇRAR

Suriye ve Irak’ta yaşanan olaylara değinen İhsanoğlu, “Ateşlerin söndürülmesi hususunda daha dikkatli davranmazsak bu ateş bize sıçrar. Bunun sıçramaması için Türkiye’nin birliğini ve beraberliğini sağlaması lazım. Bu konuda parti farkı gözetmeksizin bu çareleri bulacak Cumhurbaşkanı seçmesi lazım. Yani ateşe körükle değil ateşe su ile girecek olan birisine ihtiyaç var.” açıklamasında bulundu.

Ostim’in hizmetlerinin İslam dünyasının örnek alması gerektiğine değinen İhsanoğlu, “Türkiye içinde olduğu gibi Türkiye dışında da ve özellikle islam dünyasının Ostim’i örnek alması lazım. Çünkü Kobiler Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin ilerleme yolundaki en önemli dinamikleridir. Ekonominin büyük dinamosudur. Türkiye’nin gelişme yolundaki OSTİM gibi bunları örnek gösterdim. Türkiye modelleşen bir toplum olarak demokrasisi olan bir ülke olarak başkalarına ancak böyle örnek olur.” ifadesinde bulundu.

ALLAH BU MİLLETE ZEVAL VERMESİN

Ekmeleddin İhsanoğlu, Cumhurbaşkanı’nın özelliklerinin nasıl olması gerektiğini belirterek konuşmasını “Özellikle yeni sistemle seçilmiş halkın gücüyle gelmiş Cumhurbaşkanı’nın, halktan aldığı güçle Anayasa’dan 104. Madde’den aldığı güçle Cumhurbaşkanı, hükümetleri bu konuda yol gösterebilir, yardımcı olabilir. Devletin organlarını daha doğru şekilde çalışmasını sağlayabilir. Toplumumuzun beklediği çoğu hususu gerçekleştirebilir. Allah bu millete bu millete zeval vermesin.”

Kaynak:Haber Kaynağı