ÇATI ADAYI BÖYLE SAVUNULUYOR

ÇATI ADAYI BÖYLE SAVUNULUYOR

CHP ve MHP'nin ortak olarak belirlediği çatı adayı büyük tartışmaları da beraberinde getirdi.

CHP-MHP uzlaşısıyla çatı adayı olarak belirlenen Ekmeleddin İhsanoğlu ismi üzerinde her kesimden farklı görüş ve fikirler beyan ediliyor.

Bu görüşlerin birisiyse dikkat çekti.

Sosyal medyada Cagdas Kanar adlı kişinin paylaştığı analiz oldukça ilginç.

İşte o farklı analiz;

resim-001.jpg

bazi cok bilmis arkadaslarin CHP ve MHP'nin Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday gostermesinden sonra yaptigi yorumlara istinaden yaklasik 1 sene once yapmis oldugum siyasi pozisyon analizini tekrar paylasma ihtiyaci duydum. grafikten cok rahat anlasilacagi uzere, cok partili rejim baslangicindan itibaren Turkiye'de sag-sol orani 70'e 30 civarlarinda seyretmis. hal boyleyken, hala "CHP neden sosyal demokrat bir aday cikartmadi" diyenlere birkac sorum olacak :

1- sevelim veya sevmeyelim , sonucta 12 yildir basbakanlik yapan bir Tayyip Erdogan'in karsisina Eskisehir buyuksehir belediyesi baskani Yilmaz Buyukersen ciksa sansi sizce ne olurdu?

2- adi bir sekilde de olsa ozellikle muhafazakar cevrelerde ismi bir sekilde lekelenmis olan Deniz Baykal , ustelik Tayyip Erdogan'a karsi hic secim kazanamadigi halde sizce Cumhurbaskanligi seciminde tarihi bir surpriz yapar miydi?

3- onca saibeye ragmen onurlu durusuyla hepimizin sevgisini kazanmis dahi olsa, Melih Gokcek karsisinda maglup olmus olan Mansur Yavas Tayyip Erdogan'a kafa tutabilir miydi?

4- yillarin eskitemedigi cumhurbaskani adayi Kamer Genc bu sefer seytanin bacagini kirar miydi?

kim ne derse desin bugun CHP ve MHP tarihi bir adim atmis ve yapilabilecek en akillica hamlelerden birini yapmislardir. bundan sonra biz muhaliflere dusen bu aday etrafinda birlesip sonuna kadar desteklemektir.

sirf ismi hosuna gitmedigi icin Ekmeleddin beyin ozgecmisine dahi bakma gayreti gostermemis arkadaslar simdiden tatil planlarini "bosu bosuna" bolmeme karari aldilarsa nacizane tavsiyem gitsinler ve secimde oylarini Tayyip Erdogan'a versinler, en azindan adam belki bu sefer muhaliflerimden bile oy aldim diyip biraz insafa gelir.

Kaynak:Haber Kaynağı