ÇATI ADAY BAKAN EKER'İ DE ÇOK RAHATSIZ ETMİŞ

ÇATI ADAY BAKAN EKER'İ DE ÇOK RAHATSIZ ETMİŞ

Bakan Eker: Temeli Olmayan Binanın Hayal Ürünü Çatısını Oluşturmaya Kalkıştılar

TARIM, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, CHP ve MHP’nin Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda temeli olmayan binanın hayal ürünü çatısını oluşturmaya kalkıştığını söyledi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gençlik Kurulu Mersin Şubesi ev sahipliğinde düzenlenen 'Sektör Kurulları Türkiye Genişletilmiş İstişare Toplantısı'na katılan Bakan Mehdi Eker, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değindi. Türkiye'de ilk defa halkın doğrudan kendi Cumhurbaşkanını seçeceğini ifade eden Eker, "Halkın seçtiği, halka hizmet edecek, 5 yıl süre ile Türkiye Cumhuriyeti'ni, halktan aldığı yetki ile yönetecek birinin elbette ki siyasi tecrübesi, elbette ki bir birikimi, hizmet tasavvuru, medeniyet tasavvuru önemli. Bu gün kendileri, kendi içlerinden gerçekte siyasi geçmişi olan, siyasi hizmet alanında birikimi, tecrübesi olan birini beklerdik ki, muhalefet partileri bunu çıkarabilsinler. Ama bula bula temeli olmayan bir binanın hayal ürünü bir çatısını oluşturmaya kalkıştılar" dedi.

TÜRKİYE BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİ

Konuşmasında Kürt sorunu ve Ortadoğu'da yaşananları değerlendiren Eker, bazı odaklar tarafından hükümete yönelik saldırılar yapıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Ortadoğu'da, özellikle Arap baharı ile birlikte gelişen süreçte, Türkiye'nin bir yanda ekonomik olarak gücünü sürekli geliştirmesi, kendi iç meselelerini çözebilecek iradeyi ortaya koyması birilerini rahatsız etti. Türkiye'yi bu nedenle hedef haline getirdiler. Türkiye Cumhuriyeti hükümetini, istikrarın kurumu olarak kabul edip oraya saldıran ve Türkiye'nin siyasi istikrarının gerçekte sembol ismi olan Sayın Başbakana yönelik olan saldırıların altında bu var. Bir tanesi Türkiye'nin düzenli bir şekilde büyümesi ve büyük projeleri başlatması, üçüncü köprü gibi, havaalanı gibi, Türkiye'nin enerji ihtiyacını gidermeye dönük çok büyük kalıcı adımlar atması, gelişmiş ülkelerin yaptığı modellerle bunu geliştirebilmesi, nükleer enerji aşamasına geçiyor olması, silahlarını üretecek noktaya gelmesi gibi konular rahatsız etti. Türkiye tarihinin en kanlı problemi, en can yakıcı problemi, on binlerce vatandaşımızın ocağının sönmesine yol açan, annelerin yüreğini yakan, babaların feryadına sebep olan Kürt sorununun çözümünde, bununla baş etmede Türkiye'nin barışı, iç barışı temin edecek şekilde bir çözüm süreci geliştirmiş olması da, aynı şekilde rahatsız etti. Kendi iç meselesini barışçı yöntemlerle çözebilme iradesine, gücüne sahip olabilen bir ülke, model olabilir. Bir yandan ekonomisini büyütüyor, bir yandan kendi sosyal meselelerini çözebiliyor. Ortadoğu ülkelerindeki halkların tamamının Türkiye'yi işaret ettiği bir dönemde Türkiye'ye dönük bir istikrarsızlaştırma, tahrip etme komploları, provakasyonları, saldırıları söz konusu oldu."

Kaynak:Haber Kaynağı