CAS Davası Neden Çekildi?

CAS Davası Neden Çekildi?

Herkesin dilinde aynı soru; CAS davası neden geri çekildi? Fenerbehçeli birçok taraftarın da merak ettiği bu süreci, yazarlarımızdan Hakan HANOĞLU'nun Twitter hesabından derleyerek açıklıyoruz.

Eski hakem ve Futbol yorumcusu Ahmet ÇAKAR'ın bu gün Twitter hesabından attığı "hanı CAS davası namusdu" şeklindeki Tweet, yazarımız Hakan HANOĞLU'nun bu konuyu açıklamasına sebep oldu. Hakan HANOĞLU'nun Twitter'dan attığı mesajları aynen yayınlıyoruz.

- Meşhur kişilerle-kurumlar ayrılmalı polemiği öncesi, Şenes Erzik - Başbakan Erdoğan - Yıldırım Demirören ve Platini zirvesi gerçekleşti.

- Erzik, Başbakan Erdoğan'dan EURO 2020 ve 2020 Olimpiyatlarına engel olmaması için CAS DAVASININ ÇEKTİRİLMESİNİ UEFA adına istemiştir.

- Erzik, CAS Davasının çekilmesi karşılığında Y.Demirören'in yanında HAKSIZ ÇEKİLEN 1 YILLIK CEZANIN TAZMİN EDİLECEĞİNİ belirtti.

- Bunun üzerine Başbakan Erdoğan,Y.Demirören'i görevlendirerek aracılar vasıtasıyla Nihat Özdemir ve Yöneticilere durumu iletmiştir.

- Fenerbahçe Yönetim kurulu, tepki gosterse de  Şenes Erzik'ten UEFA antetli yazı ile bu talebin kayıt altına alınmasını istemiştir.

- Şenes Erzik, bu talebi reddederek böyle bir olayın altına girilemeyeceğini bildirmiştir. Başbakan Erdoğan'ın talimati doğrultusunda yapılan tüm baskılar sonucu Nihat Özdemir, Başkanımız Aziz Yıldırım ile görüşmüştür.

- A.Yıldırım, CAS davası çektirme olayının kurgu olduğunu ve asla inanılmaması gerektiğini iletmiş ve kabul etmediğini aktarmıştır.

- Aziz Yıldırım, Başbakan Erdoğan'ın talimatı ile yapılan baskılar karşısında bile bu karara imza atmayacağını iletmiştir.

- Başkanımız karara itiraz ederek, yönetim kurulu olarak konuşup karar verin diyerek Nihat Özdemir'e durumu aktarmıştır.

- Bu süreç sonunda CAS DAVASI, Erzik'in gösterdiği yol haritası üzerinden Başbakan Erdoğanın talimatı ve baskılarıyla GERİ ÇEKİLMİŞTİR.

- Fenerbahçe, devlet erkanı eliyle ve Şenes Erzik üzerinden yapılan bu baskılarla ÜLKE MENFAATLERİ adına CAS DAVASINI çekmiştir.

- Bugün anlasılıyor ki CAS DAVASI, Şenes Erzik'in kurduğu haince oyun ve Başbakanın baskısıyla BOŞ YERE çektirilmiştir.

- Şenes Erzik; Platini ile birlikte Başbakan Erdoğan'a sunduğu tüm önerileri TÜRK SPOR KAMUOYUNA açıklamak zorundadır.

- Demirören, Başbakan Erdoğan'ın huzurunda yapılan bu 4'lü toplantıyı TÜRK SPOR KAMUOYUNA açıklamak zorundadır.

- Başbakan Erdoğan, Platini, Erzik ve  Demirören ile huzurunda gerçekleşen TOPLANTIYI TÜRK SPOR KAMUOYUNA açıklamak zorundadır.

- CAS DAVASI'NIN NEDEN ÇEKİLDİĞİNİ, ÇEKENLERDEN ÇOK ÇEKTİRENLER TÜRK SPOR KAMUOYUNA TEK TEK AÇIKLAMAK ZORUNDADIR.