Çarşı Taksime Yürüdü

Çarşı Taksime Yürüdü

Tünel araç trafiğine kapatıldı

"ÇARŞI" BEŞİKTAŞ'A "TOMA"LAR EŞLİĞİNDE YÜRÜDÜ 

Kasımpaşa-Beşiktaş maçı sonrası Beşiktaş Çarşı grubu taraftarları meşale yakıp tezahuratlar eşliğinde Beşiktaş meydanı’na doğru yürüdü. Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı yürürüş de 2 tane de TOMA taraftarlara eşlik etti. Maçta meydana gelen olayları protesto eden Çarşı gurubu, olaya ilişkin sloganlarla Beşiktaş meydanına kadar yürüdüler.





MEŞALELER YAKILDI

Kasımpaşa’nın 2-1 üstünlüğüyle tamamlanan müsabaka sonrası yaklaşık 400 kişilik Beşiktaş taraftar grubu Tarlabaşı'nda toplandı. Beşiktaş taraftarları daha sonra polis ekipleri eşliğinde Taksim yaylaştırma projesi kapsamında yapılan tünele doğru harekete geçti. Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüşte tünel bir süre araç trafiğine kapatıldı. Taraftarlar tünele girdiğinde maytap atıp, meşaleler yakarak marşlar eşliğinde yürüyüşe devam etti. Taraftarların yürüyüşleri sırasında 2 tane de TOMA güvenlik önlemi olarak, taraftarlara eşlik etti. Beşiktaş Meydanı’nda sona eren yürüyüşte taraftarlar bir müddet meydanda tezahurat atarak olaysız şekilde dağıldı. 

FERNANDES'E SALDIRAN TARAFTAR KASIMPAŞA TRİBÜNÜNDEN ATLAMIŞ

Kasımpaşa'nın 2-1'lik üstünlüğüyle tamamlanan karşılaşmanın 80. dakikasında sahaya girerek Beşiktaşlı futbolcu Manuel Fernandes'e yumruk atan taraftarın kimliği ve sahaya nerden girdiği açıklandı.

Emniyetten alınan bilgiye göre sahaya giren taraftarın 1976 Batman doğumlu Mustafa Özer olduğu öğrenildi. Üzerinde Beşiktaş forması bulunan Mustafa Özer'in Kasımpaşa taraftarı olduğu ve sahaya Kasımpaşa Maraton A tribünündeki özürlüler bölümünden girdiği ifade edildi.



OLAYLI MAÇA TEPKİ STAD DIŞINDA DEVAM ETTİ



BEŞİKTAŞ TFF'YE GİDİYOR
Beşiktaş Kulübü'nün, Kasımpaşa ile oynadıkları maçın 31. dakikasında yaşanan Donk'un topa top atma pozisyonuyla ilgili kararın kural hatası olduğunu ve bu nedenle maç tekrarı için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvuracağı öğrenildi.

Karşılaşmanın ilk yarısında Kasımpaşalı savunma oyuncusu Donk sahalarda görülmemiş bir davranışa imza attı. Donk, maç devam ederken oyun alanına yanlışlıkla giren topu eline aldı. Beşiktaş'ın tehlikeli atağı geliştiği sırada Donk elindeki topu oynanan topun üstüne atarak atağı engelledi.


Kasımpaşalı oyuncu bu davranışından dolayı hakem Barış Şimşek tarafından sarı kartla cezalandırıldı.


Kaynak:Haber Kaynağı