'ÇARŞI' İDDİANAMESİ KABUL EDİLDİ

'ÇARŞI' İDDİANAMESİ KABUL EDİLDİ

İşte ayrıntılar…

Çarşı Grubu liderlerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında “Hükümeti yıkmaya teşebbüs" suçundan açılan davanın iddianamesi kabul edildi. İlk duruşma 16 Aralık'ta.

Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı'nın tribün liderlerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında, Gezi eylemleri sırasında yaptıkları eylemler nedeniyle başlatılan soruşturma sonucu hazırlanan iddianame kabul edildi.

Savcı Adem Meral tarafından yaklaşık 1 yıl süren soruşturma sonunda, 35 kişi hakkında “Hükümeti yıkmaya teşebbüs" suçlaması ile iddianame hazırlanarak, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

İDDİANAME KABUL EDİLDİ

Mahkeme, iki hafta süre ile incelediği iddianameyi kabul etti. 'Darbe' ile suçlanan 35 sanık için 16 Aralık tarihine duruşma günü verildi.

ÇARŞI "DARBE" İLE SUÇLANIYOR

'Hükümeti yıkmaya teşebbüs' suçlamasından haklarında "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezası istenen Çarşı Grubu liderleri Erol Özdil, Cem Yakışkan ve Numan Bülent Ergenç 'silahlı suç örgüt kurmak'la da suçlanıyor.

İddianamede, diğer şüpheliler ise "hükümeti yıkmaya teşebbüs" suçlamasının yanı sıra, 'Çarşı grubunun liderlerinin kurduğu silahlı örgütün üyesi olmak', 'kamu görevlisine direnmek', 'kanuna aykırı toplantı ve gösteri düzenlemek', 'ruhsatsız silah bulundurmak' gibi suçlardan yargılanacak.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı