Çarşı Artık O Sloganı Çok Sık Atacak

Çarşı Artık O Sloganı Çok Sık Atacak

Çarşı artık rahatça “her yer rüşvet her yer yolsuzluk” sloganını atacak....

Savcılık, Beşiktaş'ın Çarşı grubunun 'her yer rüşvet her yer yolsuzluk' sloganı için hakaret içermediği gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi

Aralarında eski bakan oğullarının da bulunduğu 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonun ardından statlarda sıkça  atılan "her yer rüşvet her yer yolsuzluk" sloganına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan "kovuşturmaya yer olmadığı" kararı çıktı. Savcılık "her yer rüşvet her yer yolsuzluk" sloganın hakaret içermediğini, siyasi slogan olduğunu belirtti.

 Ankara Emniyet Müdürlüğü, 27 Aralık 2013 tarihinde Ankara'da 19 Mayıs Stadyumu'nda Gençlerbirliği ile Beşiktaş arasında oynan spor müsabakasında bazı Beşiktaş taraftarlarının "her yer rüşvet her yer yolsuzluk" sloganı attığı, 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunu'nun "Hakaret içeren tezahürat" başlığını taşıyan 14. maddesine aykırı davranıldığı ihbar yazısıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Olaya ilişkin soruşturma başlatan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "her yer rüşvet her yer yolsuzluk" sloganını hakaret içermediğini belirterek, olaya ilişkin kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Savcılığın, slogana kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin kararında, 6222 sayılı Yasanın 14. Maddesinin bir bütün olarak incelenmesi durumunda spor müsabakalarında siyasi slogan atılmasının bir suç olarak düzenlenmediği ifade edildi.


Kaynak:Haber Kaynağı