ÇARŞI ALMANYA'DA PROTESTO ETTİ

ÇARŞI ALMANYA'DA PROTESTO ETTİ

Türkçe Almanca olarak suçlama kararını alan mahkeme hakkında eleştirici sloganlar atan çarşı üyeleri, ellerinde 'Çarşı'ya Özgürlük, Halkın Takımı' yazılı pankartlar taşıdı.

TEMEL ELCİVAN 

Almanya'nın Duisburg kentinde toplanan Berlin Çarşı Taraftar Grubu üyeleri, Türkiye'de gezi olayları sırasında gözaltına alınan 35 çarşı üyesi hakkında verilen 'hükümeti yıkmaya teşebbüs' suçlama kararını protesto etti.


Berlin Çarşı Taraftar Grubu öncülüğünde Duisburg Tren Garı önünde bugün gerçekleştirilen ve Duisburg Beşiktaşlılar Derneği tarafından desteklenen eyleme, Almanya'nın Duisburg, Bielefeld, Hagen, Düsseldorf ve Köln kentlerin ve Belçika'dan elli kişilik bir grup katıldı.


Türkçe Almanca olarak suçlama kararını alan mahkeme hakkında eleştirici sloganlar atan çarşı üyeleri, ellerinde 'Çarşı'ya Özgürlük, Halkın Takımı' yazılı pankartlar taşıdı.


TERÖR ÖRGÜTÜ SUÇLAMASINI KINIYORUZ!


Eyleme öncülük yapanlar arasında yer alan ve Duisburg'ta bulunan Çarşı Kafe'nin sahibi Ali Muarrem Fidan, Bizim terörle asla yakından uzaktan ilişkimiz olamaz. 35 arkadaşlarımız hakkında yapılan bu suçlamayı kınıyoruz. Soma'daki yetim çocuklara sahip çıkmak, soğuk bir günde oynanan bir maçta, Van'da üşüyen çocuklar için atkılarımızı toplamak, nükleere ve hesler'e karşı çıkmak ve sokak hayvanları için barınaklar yapmak darbecilikse, evet çarşı grubu darbecidir diye konuştu.


Eylem komitesinde yer alan Devrim Börcek, hazırladıkları bildiriyi Türkçe ve Almanca olarak okudu. Devrim Börcek, Bizler gözaltına alınan ağabeylerimizin yalnız olmadığını göstermek için buradayız. Aralık'ta yapılacak duruşmada ağabeylerimizin, ter temiz olarak aklanıp çıkacaklarına inanıyoruz dedi.


Öte yandan Berlin Çarşı Taraftar Grubu'nun, 16 Aralık'ta Türkiye'de görülmesine başlanacak çarşı davasının öncesinde, Aralık ayı başında Köln'de Avrupa çapında büyük bir miting gerçekleştirmeyi planladığı belirtildi.


Konuşmaların ardından taraftarlar, grup halinde sloganlar atarak şehir merkezine kadar yürüdüler. Yürüyüş sırasında Alman polislerin geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Kaynak:Haber Kaynağı