ÇARŞAFA SARILI CESET OLAYINDA KAN DONDURAN GELİŞME

ÇARŞAFA SARILI CESET OLAYINDA KAN DONDURAN GELİŞME

PENDİK’te evinde bıçaklandıktan sonra bir çarşafa sarılarak koltuğun altına konmuş bir halde bulunan Atalay Karaca (47) cinayetinde 2 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin olaydan sonra birlikte kaçtıkları iki Türkmenistan uyruklu...

PENDİK’te evinde bıçaklandıktan sonra bir çarşafa sarılarak koltuğun altına konmuş bir halde bulunan Atalay Karaca (47) cinayetinde 2 şüpheli gözaltına alındı.

2 TÜRKMEN KADIN KAYIP

Şüphelilerin olaydan sonra birlikte kaçtıkları iki Türkmenistan uyruklu kadınının ise kayıp olduğu tespit edildi. İki kadınında şüpheliler tarafından öldürülmüş olma ihtimali üzerinde duruluyor. Kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen şüpheliler adliyeye sevk edildi.

ÇARŞAFA SARILI BİR HALDE BULUNMUŞTU

Pendik, Kaynarca mahallesinde 19 Şubat 2016 tarihinde polise başvuran Atalay Karaca’nın yakınları kendisinden 13 Şubattan bu yana haber alınamadığını söyleyerek polise başvurdu. Polis tarafından olayla ilgili başlatılan çalışmada Atalay Karaca’nın evine çilingir yardımıyla giren polis talihsiz adamın cesedi ile karşılaştı. 3 kez karnından 3 kez de boynundan bıçaklanan Atalay Karaca’nın cesedinin bir çarşafa sarıldığı ve koltuğun altına konduğu tespit edildi.

POLİS ÖNCE DÖRT KİŞİYİ ARIYORDU

Cinayet Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada Atalay Karaca’nın kız arkadaşı olduğu öğrenilen Türkmenistan uyruklu “Şirin” lakaplı Mahri M.(28) ile onun arkadaşı Maya Y.(29)’nin de ortadan kaybolduğunu tespit etti. Polis ekipleri iki kadının olayın meydana geldiği gün eve gelen Atalay Karaca’nın iki arkadaşı ile birlikte evden ayrıldığını belirledi.Bu gelişme üzerine Mahri M. ve Maya Y. ile birlikte şüpheliler Yetkin D.(26) ile Ferhat K.(25) cinayet şüphelisi olarak aranmaya başlandı.

TELEFON KAYITLARI SORUŞTURMANIN SEYRİNİ DEĞİŞTİRDİ

Polis telefon kayıtlarından şüphelilerin olaydan hemen sonra Bartın’a gittiklerini tespit etti. Telefon sinyal bilgilerine göre şüphelilerin burada yaklaşık 10 saat kaldığını, bu süre zarfından kadınların telefonlarının kapandığını, diğer iki şüphelinin ise İstanbul’a geri döndüğü belirlendi.Bu gelişme üzerine önceki gün operasyon için düğmeye basan polis Yetkin D. ile Ferhat K.’yı gözaltına aldı. Kayıp kadınlar Mahri M. ile Maya Y.'nin Türkmenistan'da bulunan ailelerinin onlardan olay tarihinden bu yana haber alamadıkları ortaya çıktı. Maya Y.'nin ailesinin Türkmenistan'daki Türk konsolosluğuna kayıp başvurusu yaptığı öğrenildi.

KAYIP İKİ KADIN ÖLDÜRÜLDÜ MÜ?

Cinayet Büro Amirliğinde sorgulanan şüpheliler kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi. Şüphelilerin olay günü Atalay Karaca’nın evine gittiklerini ve kadınlarla birlikte çıktıklarını anlatırken, iki kadını otomobilde çıkan tartışma sonucu Bolu’da araçlarından indirdiklerini bir daha da görmediklerini söyledikleri belirtildi. Ancak yapılan incelemede iki şüphelinin telefon kayıtlarının kadınların telefonlarıyla birlikte Devrek ilçesine kadar gittiklerini gösterdiğini, bu nedenle kadınların öldürülmüş olma ihtimalinin bulunduğu öğrenildi.

ŞÜPHELİLERİN KULLANDIĞI OTOMOBİLDE KAN İZLERİ BULUNDU

Öte yandan şüphelilerin olayda kullandığı otomobil Olay yeri inceleme ekipleri tarafından kan izlerini ortaya çıkaran luminol test yapıldı. Testin otomobilin paspaslarında, arka koltuğunda ve bagajındaki bazı bölümlerde pozitif sonuç verdiği öğrenildi. İki kadının şüpheliler tarafından öldürülmüş olma ihtimaline karşılık alınan örneklerin incelemesine başlandı. Örneklerden elde edilen verilerin Türkmenistan’ta bulunan Mahri M. ve Maya Y.’nin ailesinden alınacak kan izleriyle karşılaştırılacağı öğrenildi.

DEVREK'TE CESEDİN ATILMIŞ OLMA İHTİMALİ OLAN YERLERDE İNCELEME YAPILIYOR

Bu arada olayla ilgili çalışma yapan polis iki kadının telefonlarının kapandığı tespit edilen Devrek ilçesinde geniş çaplı bir arama başlattı. İki kadının telefonunun birbiri ardından yol üzerinde ormanlık bir alanda kapandığı bölgede ceset araması yapılmaya başlandı.

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı