Çapul TV'den Sonra Şimdi de Radyo Direnişin Sesi!

Çapul TV'den Sonra Şimdi de Radyo Direnişin Sesi!

Gezi Parkı eylemlerinin ilk günlerinden itibaren büyük tepki gören medya sansürü, eylemcilerin kendi yayın organlarını geliştirmesini doğurmuştu. Vatandaş haberciliği, eylemcilerin bulundukları yerden cep telefonlarıyla yayın yapmaları dışında internet üzerinden TV yayını yapılabilen sitelerden direnişin televizyonu bile kurulmuştu. Direnişçilerin Çapul TV adını verdikleri bu televizyondan sonra şimdi de bir radyo kuruldu. İnternet üzerinden yapılan radyo yayınıyla ilgili sitede şu açıklama yer alıyor.


"Direnişin Sesi Yükseliyor"
 
"Radyomuz 14 Temmuz 2013 günü Ronie James Dio'nun "Temple of The King" şarkısıyla yayın hayatına başlamıştır. Şu an için emekleyen bir bebek olan "Radyo Direnişin Sesi" zamanla büyüyecek, gelişecek ve demokrasinin bekçisi, hakkın savunucusu olacaktır.


Amatör ruhla, kâr amacı gütmeden yola çıkan "Radyo Direnişin Sesi" hiç bir medya kuruluşuna, gruba bağlı değildir; TAM BAĞIMSIZDIR.

Gezi eylemleri bizim için bir fitil olmuştur ama "Radyo Direnişin Sesi" sadece Gezi'nin, sadece sağın veya solun, sadece dindarın veya dinsizin, sadece politiklerin veya apolitiklerin değil; hakkı yenen herkesin sesi olmaya çalışacaktır ve bu radyoda "HERKESİN" sesine yer verilecektir."
 

Radyo yayınına www.direnisinsesi.org adresinden ulaşılabilir.