CANLI YAYIN

CANLI YAYIN

İstiklal'de müdahale
Polis, Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruba müdahale ediyor.
 
 
Taksim Dayanışması'nın çağrısı üzerine saat 17.30'da Galatasaray Meydanı'ndan yüzlerce kişi toplandı. Kalabalık, pazartesi Taksim'de çıkan olaylar sonrası gözaltılar, TMMOB yasasındaki düzenleme ve Ali İsmail Korkmaz'ın dövülerek öldürülmesini protesto etti. Kalabalık, Taksim Meydanı'na yürümeyi planlıyordu ancak İstiklal Caddesi'nde önlem alan polis grubun yürüyüşüne izin vermedi. Gruplar adına burada basın açıklaması yapıldı. Polisin yürüyüşe izin verilmeyeceğini açıklamasının saat 19.00 sıralarında kalabalığın büyük bölümü dağıldı. Bir bölümü ise polisin uyarısı ise Galatasaray Meydanı'ndan ayrıldı. 
 
FRANSIZ KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE TOPLANDILAR
Galatasaray Meydanı'ndan ayrılan kalabalıktan bir bölümü ara sokakları kullanarak İstiklal Caddesi'ne çıktı. Taksim Meydanı'na ilerleyen grup, Fransız Başkonsolosluğu önünde önlem alan polise katıldı. Polisin grubun dağılmasını istedi. Ancak grup dağılmadı. Bunun üzerine polis, kalabalığın üzerine kalkanlarla yürüdü. Kaçışan grup üyeleri ara sokaklara girdi. Polisin İstiklal Caddesi'ndeni önlemi devam ediyor.
 
İSTİKLAL CADDESİ'NDE POLİS MÜDAHALESİ
 
Galatasaray Meydanı'ndan ayrılan kalabalıktan bir bölümü ara sokakları kullanarak İstiklal Caddesi'ne çıktı. Taksim Meydanı'na ilerleyen grup, Fransız Başkonsolosluğu önünde önlem alan polise katıldı. Polisin grubun dağılmasını istedi. Ancak grup dağılmadı. Bunun üzerine polis, kalabalığın üzerine kalkanlarla yürüdü. Kaçışan grup üyeleri ara sokaklara girdi. Bir süre sonra tekrar İstiklal Caddesi'nden biraraya geldi. Gruba polis bu kez TOMA ile tazyikli su ile müdahalede bulundu. İstiklal Caddesi boyunca gruplara tazyikli su sıkıldı. İstiklal Caddesi'ndeki vatandaşlar müdahale sırasında zor anlar yaşadı.