Canlı!.. Canlı!.. Ergenekon'da kritik duruşma!

Canlı!.. Canlı!.. Ergenekon'da kritik duruşma!

Ergenekon davasının kritik davasını izlemek için yüzlerce kişi, duruşma salonunun bulunduğu Silivri Cezaevi'ne geldi.

Canlı!.. Canlı!.. Ergenekon'da kritik duruşma!
Ergenekon davasının kritik davasını izlemek için yüzlerce kişi, duruşma salonunun bulunduğu Silivri Cezaevi'ne geldi.
Selahattin GÜNDAY - Serpil KIRKESER - YAşar KAÇMAZ - İSTANBUL
13.12.2012 09:06
 
 
 
 
 
 
 
Esas hakkındaki mütalaanın açıklanması beklendiği Ergenekon davasının bugün görülecek duruşması için yüzlerce kişi Silivri Cezaevi'ne geldi. 
 
OTOBÜSLERLE GELDİLER
 
Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 66'sı tutuklu 275 sanığın yargılandığı ve 4 yılı aşkın süredir devam eden Ergenekon davasının 270'inci duruşmasından mütaalanın açıklanması bekleniyor.
 
Kritik duruşma öncesi duruşma salonunun bulunduğu cezaevi önünde hareketlilik yaşanıyor. Sabah saatlerinden itibaren duruşmayı izlemek için yüzlerce kişi otobüslerle Silivri'ye geldi. Türkiye'nin çeşitli illerinden sanıklara destek vermek üzere aralarında
 
CHP, İşçi Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Türkiye Gençlik Birliği ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyelerinin de aralarında bulunduğu grupları taşıyan otobüsler, sabahın erken saatlerinde Silivri'ye ulaştı.
 
İZDİHAM YAŞANDI
 
Cezaevi girişinde izdiham oluştu. Ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, Balbay ve Özkan gibi sanıklarında fotoğraflarını taşıdı. Vatandaşlar içeri girmek için jandarmalarla tartıştı. Sık sık giriş bariyerleri önünde arbede yaşandı. Jandarmanın cezaevi çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü. 
 
ERGENEKON'DA KRİTİK DURUŞMA BAŞLADI
 
* Duruşma başlamadan önce mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, seyircilere uyarılarda bulundu. 
 
* Salonda sessizlik istediğini belirten başkan, "Herkes sessiz olsun. Gerekirse seyircisiz devam ederiz. Burada yargılama yapıyoruz. Herkes sorumluluğunu bilsin"dedi.
 
* Duruşmada CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal da hazır bulunuyor.
 
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen 67'si tutuklu 275 sanıklı Ergenekon Davası'nın 270. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, 
 
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, emekli Orgeneral Hasan Iğsız, gazeteci Tuncay Özkan, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin, emekli Albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu birçok tutuklu sanık hazır bulundu. 
 
Duruşma başlamadan önce mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, seyircilere uyarılarda bulundu. Salonda sessizlik istediğini belirten başkan "Herkes sessiz olsun. Gerekirse seyircisiz devam ederiz. Burada yargılama yapıyoruz. Herkes sorumluluğunu bilsin" dedi.
 
ERGENEKON'DA DURUŞMAYA ARA VERİLDİ 
 
* Mahkeme başkanı ile avukatlar arasında tartışma çıktı.
 
Ergenekon Davası'nın kritik duruşmasına yaşanan tartışma üzerine ara verildi.
 
Mahkeme Başkanı, dava ile birleşen Aykut Metin Şükre isimli sanık ile ilgili iddianameyi okumak istedi. Ancak avukatlar iddianame okunmadan söz almak istedi. Mahkeme Başkanı ile avukatlar söz almak için uzun süre tartıştı. Mahkeme Başkanı ayaktaki bazı avukatlara 'yerinize oturun' dedi. Bunun üzerine bütün avukatlar ayağa kalkarak alkışlarla mahkemeyi proteste etti. İzleyeciler ve CHP milletvekilleri de alkışlarla mahkemenin söz vermemesini protesto etti. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı, "İzleyicileri çıkarmak üzere ara veriyoruz" dedi.


VİDEO HABER İÇİN
     TIKLAYINIZ