CANLI BOMBANIN KİMLİĞİ BU YÜZDEN Mİ AÇIKLANMIYOR

CANLI BOMBANIN KİMLİĞİ BU YÜZDEN Mİ AÇIKLANMIYOR

Sultanahmet saldırısını gerçekleştiren kadın canlı bombanın "El Kâide" ve "IŞİD" terör örgütleriyle bağlantılarının araştırıldığı öğrenildi

CANLI BOMBANIN EL KAİDE VE IŞİD İLŞKİLERİ ARAŞTIRILIYOR

Sultanahmet saldırısını gerçekleştiren kadın canlı bombanın "El Kâide" ve "IŞİD" terör örgütleriyle bağlantılarının araştırıldığı öğrenildi. Bazı kaynaklar İçişleri bakanlığının bu ihtimal yüzünden ayrıntıları açıklamakta yavaş davrandıklarını konuşmaya başladılar.

TURİST OLARAK GİRMİŞ

Sultanahmet saldırısını gerçekleştiren kadın canlı bombanın "El Kâide - IŞİD" terör örgütleriyle bağlantılarının araştırıldığı öğrenildi.
Güvenlik birimleri 1 polisin şehit olduğu 2 polisin de yaralandığı canlı bomba saldırısını aydınlatmak için soruşturmasını sürdürüyor.
İlk olarak, saldırıyı gerçekletiren kadının kimliğiyle ilgili bilgiler ortaya çıkarıldı. Kadının adının Diana Ramazowa olduğu belirlendi.

TÜRKİYE'DE 7 AYDIR BU EYLEM İÇİN Mİ BEKLİYORDU ?

Ramazowa'nın Dağıstanlı olduğu geçtiğimiz Haziran ayında da Türkiye'ye turist olarak girdiği belirlendi. Bu tespit akıllara saldırının çok önceden planlanmış olabileceği ihtimalini getirdi. Ramazowa'nın bu eylem için mi ülkeye girdiği, bunun için mi 7 aydır Türkiye'de beklediği polisin yanıtını aradığı sorulardan biri. 

SALDIRI GÜNÜ GÖRÜŞTÜGÜ KİŞİLERDE "EL-KAİDE IŞİD" ŞÜPHESİ

Öte yandan saldırının perde arkasıyla ilgili olarak polisin elindeki en önemli malzeme canlı bomba kadından geriye kalan ve olay yerinde bulunan cep telefonu. Kadına ve arkadaşlarına ait görüntü ve fotoğrafların da bulunduğu cep telefonundan yapılan görüşme kayıtları polisin dikkatini yönelttiği en önemli bölüm. Buna göre canlı bomba Diana Ramazowa saldırıyı gerçekleştirdiği gün bazı kişilerle bu telefondan görüştü. İşte bu görüşmelerin "El Kaide - IŞİD" terör örgütleriyle bağlantılı olduklarından şüphenilen kişilerle yapıldığı üzerinde duruluyor. 

SULTANAHMET'E DAHA ÖNCE DE GELİP FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ

Didik didik incelenen cep telefonunda kadının daha önce Sultanahmet'e gelip burada çektirdiği fotoğrafların da olduğu öğrenildi.
Halen Adli Tıp Kurumu morgunda bekletilen ceset üzerindeki inceleme de tamamlandı. Bu incelemede kadının hamile olduğu belirlendi

BAKAN: AYRINTILARI ŞİMDİLİK AÇIKLAMAYACAĞIZ 

Sultanahmet'te polise yönelik bombalı saldırıyı Riana Ramazova adlı kadının gerçekleştirdiği belirlendi. Konuya ilşkin henüz diğer ayrıntılar belli olmamasına rağmen, canlı bombanın kökden dinci bir terör örgütü ile ilgisi olabileceği iddiaları ileri sürülüyor. Sosyal medyada çok sayıda iddia ileri sürülürken ve canlı bombanın kimliği hakkında çok sayıda spekilasyon yürütülürken bakanlık kimliğin tespit edildiğini ancak ayrıntıları veremeyeceğini söylüyor.

BAKANLIK NE DİYOR

Sultanahmet’teki İstanbul Turizm Şube Müdürlüğü’ne canlı bomba saldırısı düzenleyen ve bir polisin şehit olmasına neden olan kadın teröristin Rus uyruklu Riana Ramazova olduğu belirlendi. Emniyet İstihbarat ve MİT saldırının nedeniyle ilgili çalışıyor.Canlı bomba Riana Ramazova'nın kimliği, olay yerinde bulunan cep telefonundaki bilgilerden belirlendi.

İÇİŞLERİ BAKANI: KİMLİĞİ TESPİT ETTİK

İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan saldırıya ilişkin yeni bir açıklama geldi. Canlı bombanın kimliğinin tespit edildiğini söyleyen Ala, "Şu an için açıklamayı doğru bulmuyoruz" dedi.

DHKP-C'nin üstlendiği saldırıyı Elif Sultan Kalsen'in düzenlediği öne sürülmüş, Adli Tıp'ta cesedi teşhis eden aile, cesedin kızlarına ait olmadığını açıklamıştı.

Dün, Yenibosna'daki Adli Tıp binası önünde açıklama yapan avukat Ebru Timtik, bombalı saldırıyı gerçekleştiren kişinin cesedinin Elif Sultan Kalsen'e ait olmadığını belirterek, "İçeride savcı beyin nezaretinde bize bir kadın cesedi gösterildi. Beyaz tenli, 163 cm boylarında bir kadın cenazesiydi gördüğümüz. Elif Sultan Kalsen'in annesi ve babası geldiler. O kadının cesedine baktılar. Ancak o kadının cesedi Elif Sultan Kalsen'e ait değil" demişti.

CANLI BOMBANIN GÖRÜNTÜLERİ

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Kaynak:Haber Kaynağı