CANLI BOMBANIN KİMDEN HAMİLE KALDIĞI BELLİ OLDU

CANLI BOMBANIN KİMDEN HAMİLE KALDIĞI BELLİ OLDU

2003 yılında 12 yaşında iken Çeçenistan'ın terör ve savaş bölgesinden ailesiyle birlikte kaçarak Norveç'in Tysvaer mülteci kampına yerleşen Edelbijev'in ailesi Haugesund'da yaşıyor.

Ünsal TURAN / OSLO

Sultanahmet bombacısı Diana Ramazanova ile imamlı nikahlı eşi Çeçen asıllı Norveç vatandaşı Abu Aluevitsj Edelbijev, IŞID cephesinde ölen 13 Norveç vatandaşından biriydi.Güngeçtikçe ayrıntıları netleşen Sultanahmet canlı bombacısının eşinin, Çeçen asıllı Norveç Vatandaşı çıktı.
2003 yılında 12 yaşında iken Çeçenistan'ın terör ve savaş bölgesinden ailesiyle birlikte kaçarak Norveç'in Tysvaer mülteci kampına yerleşen Edelbijev'in ailesi Haugesund'da yaşıyor. 

TÜRKİYE ÜZERİNDEN SURİYE'YE GEÇİP IŞİD'E KATILMIŞ

Abu Aluevitsj Edelbijev, 2013 yılında savaşmak üzere Türkiye üzerinden Suriye'ye giderek IŞID'e katıldı. Norveç gizli servisi PST terör listesine alınan Edelbijev ve arkadaşı Abdul Hakim Sanchez Hammer'in banka hesaplarına Oslo mahkemesinin kararı ile el koydu. Mahkeme kararında her iki teröristin gerek Norveç'teki gerekse diğer ülkelerdeki banka hesaplarına el konulduğu yazdı.

54886_75555_15012015124701_1.jpg

Norveç medyası Edelbijev'in Sultanahmet bombacısı Diana Ramazanova ile imam nikahlı olduğunu Hürriyet gazetesinin haberinden öğrenci.

NORVEÇTE BİRLİKTE YAŞAMAMIŞLAR

Ülkenin yüksek Tirajlı VG gazetesi geniş yer ayırdığı haberde, Edelbijev'in Norveç'teki yakın arkadaşlarından edindiği bilgilere dayanarak
Diana Ramazanova ile Edelbijev'in hiçbir zaman Norveç'te birlikte yaşamadıklarını yazdı.

54886_75555_15012015124701_2.jpg

ÖLÜMÜNDEN ETKİLENMİŞ OLABİLİR

Norveçli yetkililer Diana Ramazanova'nın Norveç'te tanınmadığını bunun nedeninin de Norveç'in Müslümanların imam nikahını yasal olarak tanımamasından kaynaklanabileceğini söylediler. Norveçli yetkililer Diana Ramazanova'nın, Edelbijev'in ölümünden etkilenerek intihar bombacısı olmayı kabul etmiş olabileceği yorumunu yaptılar.

54886_75555_15012015124701_0.jpg

EDELBİJEV EN İYİ SİLAH KULLANANLARDAN BİRİYDİ

Norveç Gizli Servisi PST, IŞID saflarında savaşmak üzere 60 Norveç vatandaşının Suriye'ye gittiğini bunlardan 13'ünün hayatını kaybettiğini bildirdi. HayatınI kaybedenler arasında Edelbijev'in de bulunduğunu doğrulayan gizli servis PST Edelbijev'in Çeçenistan'ın en çok savaş ve terör olan bölgesinden gelmesini nedeniyle silah kullanmasını en iyi bilenlerden biri olduğuna dikkat çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı