'Canım Başbakan'a kurban'

'Canım Başbakan'a kurban'

Milletvekili Salman, "Fatma canını Başbakan ve AK Partiye kurban eder" dedi.

'Canım Başbakan'a kurban'
Milletvekili Salman, "Fatma canını Başbakan ve AK Partiye kurban eder" dedi.
Servet ARSLAN/ AĞRI,(DHA) 12.01.2013 17:42
 
 Eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle boşandığı iddia edilen Ak Parti Ağrı Milletvekili Fatma Salman, Ağrı'daki Danışma Meclisi toplantısında "Fatma birçok şeyden ayrılabilir ama Ak Parti'den, Başbakanından ayrılamıyor. Fatma canını Başbakan ve Ak Partiye kurban eder" dedi.
 
Halk Eğitim Merkezinde yapılan Ak Parti Danışma Meclisi toplantısına milletvekilleri Mehmet Kerim Yıldız, Fatma Salman, il ve ilçe teşkilatlarıyla çok sayıda partili katıldı. İdris Kotan'dan şiddet gördüğü için boşanan Fatma Salman, uzun zamandır sustuğunu belirterek artık partide vekil değil bir nefer olmak istediğini söyledi. Milletvekili Fatman Salman şunları söyledi: "2004'ten beri Ak Parti'den ayrılmamı isteyen bir çok insanla ciddi mücadelede bulundum. Ama şunu hissettim ki evet Fatma'yı birileri öldürse bile Fatma Ak Parti'den ayrılamıyor. Fatma birçok şeyden ayrılabilir ama Ak Parti'den, Başbakanından ayrılamıyor. Çünkü Başbakan Fatma'yı getirdi, iki dönem milletvekili yaptı. Fatma canını Başbakan ve AK Partiye kurban eder. Bunu kesinlikle yanlış bir şekilde de anlaşılmasını istemiyorum. İki dönemdir milletvekiliyim. Siyasi anlamda bütün mutlulukları yaşadım ama Ak Parti üzerinden bana farklı sıkıntılar yaşatmaya çalıştılar. Ama ben partimi ve Başbakanımı seviyorum."
 
Ak Parti'nin hizmetlerinden söz ederken "Eskiden bizler Kürt olduğumuzu söylemekten korkuyorduk" diyen Fatma Salman, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben dün Şivan Perver'in Twitter'dan bir parçasını gönderdim. Biz bunu yapabiliyorsak, bu parti sayesinde yapıyoruz. Oturup eleştirmek, partiyi, Başbakanı yok saymak, bir devleti yok saymak sonra kalkıp gidip iktidarın, devletin imkanlarından faydalanmak sağlıklı bir bireyin duruşu değildir. Bence, durduğunuz yere göre hareket etmek zorundasınız. Ya devletle barışık olup, devletin birliği beraberliği, Kürt-Türk kardeşliği, çocuklarımız için ortak mücadele etmek zorundayız. Beğenmiyorsak farklı siyasi zeminlerde siyasetlerini gösterebilirler ama iktidarın bütün maddi menfaatlerinden yararlanıp, sonra gelip iktidarın sırtından vurmak Allah katında da kul katında da helal sayılmayacaktır. Belki maddi olarak bir yere geleceklerdir, belki toplumda farklı sosyal statüler olacaktır ama hiçbir zaman insanların gönüllerinde olmayacaklardır. Tarih onları çok farklı şekilde kınayacaktır."