CANAVAR ANNE OLAYINDA FLAŞ GELİŞME

CANAVAR ANNE OLAYINDA FLAŞ GELİŞME

Telefonlara cevap vermedi. Evine gitmemize rağmen orada da kimseye ulaşamadık.

KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde geçen yıl Ekim ayında 2 aylık bebeğini evde yalnız bırakıp 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde Hatay'daki ailesinin yanına giderek ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan 35 yaşındaki S. M. D., savunmasında isteği dışında ilişkiye girdiğini öne sürerek tahliyesini istedi.
Olay, Gölcük İlçesi'nde 20 Ekim 2013 tarihinde Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi'nde polis memurlarının Cumhuriyet Savcısı'nı arayarak hastaneye ölü bir bebek getirildiğini söylemesi üzerine başlatılan soruşturma ile ortaya çıktı. Soruşturmada, 'Berk' adı verilen bebeğin açlık ve susuzluk nedeniyle öldüğü tespit edildi. Gölcük'teki Rheinland Pfalz İlkokulu sınıf öğretmeni yapan S.M.D.'nin, bebeğin babası olduğu tespit edilen T.A. ile olan ilişkisinden dünyaya geldiği anlaşılmıştı. Kurban Bayramı tatili öncesi anne S.M.D.'nin bebeğini evde yanlız bırakarak Adana'daki yakınlarının yanına tatile giderken, 9 gün tek başına kalan bebek açlık ve susuzluktan ölmüştü. Yakınlarının da almadığı bebeğin cenazesi Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi morgunda tutulmuş, daha sonra deprem kurbanlarının toprağa verildiği 17 Ağustos Mezarlığı'nda defnedilmişti.

İzmit 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bebeğini ölüme terk eden ve 25 yıl hapis cezasıyla yargılanan öğretmen anne S.M.D.'nin yargılanmasına bugün de devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanık anne, avukatı Murat Yaman, bebeğin babası T.A.'nın avukatı Yunus Ercan ile bir önceki duruşmada dinlenmesine karar verilen tanıklar Nesrin Çetinay ve Nurhayat Şahin hazır bulundu. 

"ZORLA İLİŞKİDE BULUNDU"

Avukat Yunus Ercan suçtan zarar gören müvekkili T.A.'nın bir sonraki duruşmaya katılması isteminde bulundu. Bunun üzerine söz alan sanık S.M.D., T.A.'nın duruşmaya katılma istemini kabul etmediğini söyleyerek, "Ben T.A.'ya Adana'ya gittiğimde evlenmeden önce çocuk sahibi olmak istemediğimi söylemiştim. Buna rağmen benim isteğim dışında benle birlikte oldu. Ailesi bana Adana'da bulunduğum dönemde çok iyi davrandı. Hediye bile aldılar. Gölcük'e döndüğümde bana karşı tavırları değişti. Adet görüp görmediğimi sordu. Görmediğimi söylemiştim ve bu nedenle de hamile olduğumu biliyordu. Mart ayında Gölcük'e geldiğinde yüzüne de hamile olduğumu söylemiştim. Duruşmaya katılmasını istemiyorum" dedi.

Duruşmada tutuklu sanık S.M.D.'nin avukatı Murat Yaman savunmasında S.M.D.'nin zor bir hamilelik süreci geçirdiğini, tek başına bebeği doğurduğunu, bunlara rağmen T.A.'nın bu duruma kayıtsız kaldığını ve bir anne olarak elinden geleni yaptığını söyleyerek sanık için tahliye edilmesini istedi. Bunun üzerine söz isteyen S.M.D., "Gölcük'e geldiğim dönemde T.A. aramızda kültür farkı olduğunu ailesinin ve kendisinin beni istemediğini söyledi. Aramızda kültür farkı yoktur. Doğumdan sonra bebeği sağlık ocağına götürdüm. Tahliyemi istiyorum" diye konuştu. 

"HAMİLE OLDUĞUNU ANLAMADIM"

Duruşmada tanık olarak dinlenen sanık S.M.D.'nin Gölcük'teki kuaförü Nurhayat Şahin ise hamilelik dönemini anlamadığını söyleyerek, "5-6 yıldır S.M.D.'yi tanırım. Saçlarına çok önem veren birisidir. Geldiği dönemlerde hamile olduğunu anlamadım. İki kez bana 1-2 saatliğine bakmam için bebeği bıraktı. Bebek küçük, ama sağlıklıydı. Bana ayrıca bakıcı aradığını da söylemişti" dedi.

"TELEFONLARA CEVAP VERMEDİ"

Duruşmada ikinci tanık olarak dinlenen Değirmendere Sağlık Ocağı'nda görevli Dr. Nesrin Çetinay bir çok kez S.M.D.'yi telefonla aramalarına rağmen ulaşamadıklarını bildirirken, "Gölcük Devlet Hastanesi'nden çalıştığım sağlık ocağına aşı fişi geldi. Hemşire ile birlikte fişteki bilgilerden S.M.D'ye ulaşmaya çalıştık. Telefonlara cevap vermedi. Evine gitmemize rağmen orada da kimseye ulaşamadık. Not bıraktık kendisine. Bunun üzerine ilkinde bebek ile gelmedi sonra sözleştiğimiz gün bebeği getirdi. Bebeğin kilosu biraz düşüktü. Bebeği kendisinin emzirmediğini annesinin baktığını söyledi. 4-5 gün sonra yine bebeği getirmesini söyledim. Fakat gelmedi. Bayramdan sonra da bebeğin öldüğünü öğrendim" diye konuştu 

Mahkeme heyeti tanık olarak bildirilen Ayşe Bilgin'in bir sonraki duruşmaya getirilerek dinlenmesine, T.A.'nın CMK'nın 28'inci maddesi uyarınca ölen bebeğin babası olması nedeniyle duruşmaya katılmasına ve sanık S.M.D.'nin tutukluluğunun devamına karar verdi. Dava, 10 Haziran 2014 tarihine ertelendi.

Kaynak:Haber Kaynağı