CAN DÜNDAR'DAN SARAYA ŞOK SÖZLER

CAN DÜNDAR'DAN SARAYA ŞOK SÖZLER

Yenişafak anında ihbar haberi yaptı.

İktidara yakın olmayan gazeteler ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında süren çatışma her geçen gün daha da sertleşiyor. Tüm dünyanın "gazeteciler üzerinde baskı kuruyor" diye ağır eleştiride bulunduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan eleştirileri görmezden gelmeye devam ederken,gazetecilerde artık sözlerini sakınmıyorlar.

SAVCILIK CAN DÜNDAR'I KORKUTAMADI

Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiası ile savcılığa çağrılarak ifadesi alınan gazetecilerden biri olan Cumhuriyet Gazetesi genel yayın yönetmeni Can Dündar, bir ünüversitede yaptığı konuşmada "Ankara'da bir sarayda despotun biri" diyerek, savcılığa çağrılmasından korkmadığını gösterdi. Sözleri öğrenciler tarafından büyük bir coşku ve alkışla karşılanan Dündar'ın bu sözleri için yine savcılığa çağrılıp çağrılmayacağı merak konusu.

DESPOT GÖNDERMESİ

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında ifade veren Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Erdoğan’a "despot" göndermesi yaptı. İstanbul Arel Üniversitesi tarafından düzenlenen 4. Medya ve Sanat Ödülleri töreninde ödül almak için sahneye çıkan Can Dündar, şunları söyledi: “Köşe yazısı yazmak hakikaten tuhaf bir şey. Bir odanın içerisinde tek başınıza klavyenin başında harflere basıyorsunuz. O harflerden sözcükler oluşuyor ve onlar kelimelere dönüşüyor. O cümlelerden bir köşe yazısı çıkıyor. Sonuçta siz bir adrese gönderiyorsunuz ve nereye gideceğini bilmiyorsunuz. Günün birinde fark ediyorsunuz ki o bir öğrencinin yüreğine değmiş ya da Ankara’da bir sarayda bir despotun tepkisini çekmiş”

YENİŞAFAK'TAN ANINDA İHBAR

Öte yandan Can Dündar'ın bu konuşmasının ardından, iktidara ve Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen Yenişafak Gazetesi "Can Dündar, Erdoğan'a yine hakaret etti" başlığı ile yine ihbarda bulundu. Yenişafak gazetesi ve internet sitesinin ihbar ettiği neredeyse herkes hakkında ya soruştuma açılıyor ya gözaltı yapılıyor. Savcıların Yenişafak sitesinin bu ihbarını ciddiye alıp almayacağı merakla bekleniyor.

İŞTE O HABER

ewrw.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı