CAN DÜNDAR'A SİLAHLI SALDIRIYA DÜNYADAN TEPKİ YAĞDI

CAN DÜNDAR'A SİLAHLI SALDIRIYA DÜNYADAN TEPKİ YAĞDI

Yargılandığı MİT Tır'ları davasında verilen ara sırasından silahlı saldırıya uğrayan Cumhuriyet genel yayın yönetmeni Can Dündar haberine dünya medyasında büyük bir tepki var

-BBC “Türkiye’nin önde gelen gazetecilerine hapis” başlığıyla verdiği haberinde yargı sürecinin tümüyle tartışmalı olduğunu belirterek Erdoğan’ın “Bu haberi yapan kişi bunun bedelini ağır ödeyecek, öyle bırakmam onu” sözlerini hatırlattı.

-Bild “Türkiye’de gazetecilik davası...” başlığıyla birinci haber olarak duyurdu. Davayı açtıran Erdoğan’ın Dündar ile Gül’ün tutuksuz yargılanmasına dair AYM kararını tanımadığını hatırlattı

-Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi “AKP ve bilhassa Erdoğan, Dündar ile Gül’e kamuoyu önünde her daim sert dille saldırıyordu” dedi.

-Der Spiegel dergisi web sitesinde Cumhuriyet gazetesini “hükümeti eleştiren” diye nitelerken, Erdoğan’ın davaya müdahilliğini ve AYM kararını tanımadığını hatırlattı

T-ageszeitung gazetesi haberi “Önce ateş ettiler, sonra mahkum ettiler” başlığıyla duyurdu. l Die

-Welt “Erdoğan’ın gazetecilere tahammül edemediğini” vurguladı

İsveç, Norveç, Danimarka ve Finlandiya basını

Silahlı saldırı, ardından mahkemenin Can Dündar ve Erdem Gül hakkında verdiği hapis cezaları İskandinavya ülkeleri İsveç, Norveç, Danimarka ve Finlandiya basınında geniş yer aldı.

İsveç televizyon kanalı SVT Can Dündar’a yapılan saldırıyı "Genel Yayın Yönetmeni suikasttan kurtuldu" başlığı ile vermesinin ardından, Can Dündar ve Erdem Gül için mahkemenin verdiği mahkumiyet kararlarını da "Türk gazeteciler için beş yıl hapis" başlığı ile duyurdu.

Dagens Nyheter Gazetesi de Can Dündar ve Erdem Gül’ün "devlet sırlarını yayınlama" nedeniyle beş yıl hapse mahkum edildiklerini duyurdu.

Danimarka Televizyon kanalı DR da Can Dündar’a yapılan saldırı ile ilgili haberinde, Can Dündar ve Erdem Gül’ün Türk istihbarat teşkilatının Suriye’ye gönderdiği silahlar ile ilgili video görüntülerini yayınladıkları gerekçesiyle Kasım ayında tutuklandıklarını hatırlattığı haberinde "Türk genel yayın yönetmeni mahkeme binası önünde vurulmak istendi" başlığını kullandı.

"Türkiye hiçbir zaman gazeteciler için güvenli bir yer olmamıştır" Politiken Gazetesi de "Basın özgürlüğü tehdit altında" başlığını kullandığı haberinde Can Dündar’ın eşinin saldırganın yakasına yapışmasının sosyal medyada "cesaret örneği" olarak değerlendirildiğini yazdı.

Norveç’in Aftenposten gazetesi Can Dündar’a yapılan suikast girişimini duyurduğu haberinde "Türk genel yayın yönetmeni Can Dündar’a saldırı" başlığını kullanarak gazetenin Can Dündar’la, hapisten çıkmasından sonra yapılan "Türkiye hiçbir zaman gazeteciler için güvenli bir yer olmamıştır" başlıklı söyleşiyi haberine ekledi.

  

Kaynak:Haber Kaynağı