CAN DÜNDAR'A SİLAHLI SALDIRI DAVASINDA TUHAF GELİŞME

CAN DÜNDAR'A SİLAHLI SALDIRI DAVASINDA TUHAF GELİŞME

AKP'ye muhalif olanlara karşı her türlü saldırı,yıldırma ve tehdit sonucu işlenen suçların sanıklarının salıverilmesi geleneğinde yeni bir aşama daha kayedildi


Cumhuriyet gazetesi Eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a MİT TIR’ları davasının karar arasında Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin davada mahkeme saldırıyı düzenleyen sanık Murat Şahin'i tahliye etti.

8-10 YIL CEZA YERİNE 

İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya 8 yıl 10 aya kadar hapsi istenen tutuklu sanık Murat Şahin ve kasten yaralama, azmettiricilik ve silahla tehdit suçundan 6.5 yıla kadar hapsi istenen tutuksuz sanık Ergün Celep katıldı. Azmettiricilikle suçlanan diğer sanık Sabri Boyacı'nın ise katılmadığı duruşmada saldırıda yaralanan NTV muhabiri Yağız Şenkal duruşmada hazır bulundu. 

Yargıç, mahkemenin verdiği görevsizlik kararına Ergün Celep'in avukatının itiraz ettiğini, İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin de itirazı kabul ettiğini belirterek, savcılığın tüm kamera görüntülerini içeriri harddiski dosyaya gönderdiğini kaydetti.
 
TOPLUMSAL ÖÇ
 
Ardından söz alan saldırıyı düzenleyen sanık Murat Şahin'in avukatı söz alarak tutukluluğun tedbir olduğunu belirterek, "Bunun toplumsal öç olduğunu kanaatindeyiz.

Tutukluluk ölçülülük esasını aşmıştır. Müvekkilim mağdur olmaktadır, çocuğu vardır. Eğer kaçma şüphesi var ise adli kontrol veya yurtdışı çıkış yasağı koyularak orantısız ve ölçüsüz tutukluğu sona erdirecektir. Bu nedenle tahliyesi talep ediyoruz" dedi. 
 1235842_5ed77e7250513976ccf0c1c2e6893100.jpg

"DOSYADAN ÇIKARILMAK İSTİYORUM"
 
Azmettiricilikle suçlanan sanık Celep ise, iş adamı olduğunu ve ticaretle meşgul olduğunu belirterek, "Basın çok üstüme geliyor beni mağdur ediyor.

Ben başından beri sanık Murat ve diğer arkadaşlar beni tanımadıklarını söylüyor. Bu dosyadan çıkarılmak istiyorum" dedi. Ardından söz alan Dündar'ın avukatı Bülent Utku, İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin görevsizliği reddetmesine  ilişkin kararını yerinde bulmadığını vurgulayarak, "Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden dosyaya bir rapor sunulmuş. Rapora göre arkadaşlıkları tespit edilmiş.

Sanık Murat Şahin'in 3 aylık süre esas alınarak Facebook hesabı incelenerek kimlerle görüşme yaptığı ve diğer sanıklarla bağlantısı olup olmadıgı tespit edilebilir. Raporda bu husus yazılıdır" dedi. Celep'in avukatı Yılmaz Abuşoğlu da "Bizim başından beri Can Dündar'ın dinlenmesi yolunda talebimiz vardır" dedi.

Yargıç, Utku'nun soruşturmanın genişletilmesi talebini delillerin büyük bir kısmının toplandığı gerekçesiyle reddetti. 
 
SONA GELİNDİ
 
Yargıç ara kararında sanıklar ve avukatlarına esasa ilişkin beyanları için süre verilmesine karar verdi. Sanık Şahin'in üzerine atılı suçların niteliği ve tutuklulukta geçirdiği süreyi göz önünde bulundurularak tahliye edilmesine hükmederek duruşmayı 15 Aralık'a erteledi.

Kaynak:Haber Kaynağı