CAN DÜNDAR CANLI CANLI VEDA ETTİ

CAN DÜNDAR CANLI CANLI VEDA ETTİ

Can Dündar Veda Etti...

ARTI 1 TV'DE NELER OLUYOR

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Can Dündar Artı 1 TV'den ayrıldığını açıkladı... Hazırlayıp sunduğu Canlı Gaste programını kaparken şu açıklamayı yaptı:

 "3 aydır bu kanaldayız. Yetenekli bir kadroyla çıkardık bu gazeteyi. Canla başla çalıştık. Türkiye'nin sansür ve otosansürle baş etmeye çalıştığı bir dönemde, sansür ve otosansüre izin vermedik. Bizden şimdilik bu kadar..."  

Can Dündar'ın hangi nedenle ayrıldığı şimdilik bilinemiyor. Dündar'ın yakın çevresine son zamanlarda "çalışanlar para alamıyor, nasıl geçinecekler" şeklinde sıkıntısını belirttiği konuşuluyor. Sosyal medya bu geceki yorumlarda bu konu üzerinde yoğunlaştı.

Genç bir TV kanalı olan ARTI 1 TV daha öncede Uğur Dündar ile yollarını ayırmıştı.

UĞUR DÜNDAR VE EKİBİ NEDEN AYRILMIŞTI

Kısa sürede tanınan Artı 1TV Uğur dündar ve ekibi ile yükselişe geçmiş, ancak Uğur Dündar'ın bir süre sonra kanalı bırakması ardından zor günler geçirmeye başlamıştı. Uğur Dündar kanaldan ayrılmasının ardından Halk Tv de nedeni şöyle açıklamıştı.

" Ben her şeyden önce editoryal bağımsızlık ararım. Bunu teminatı olduğu sürece yayınlarımıza devam ederiz. Editöryal bağımsızlığımızın tehlikeye girdiğini, müdahaleler geldiğini görünce isteğimiz yayıncılığı yapamayacağmızı gördük, hep birlikte Artı 1 TV'den ayrılmaya karar verdik."

Bu akşam son yayını yaptıktan sonra Artı 1 ile yollarını ayıran başarılı gazeteci Can Dündar'ın ise hangi nedenle ayrıldığı şimdilik bilinemiyor. Ama aynı baskıyı hissedip hissetmediği merak konusu. Dündar'ın yakın çevresine son zamanlarda "çalışanlar para alamıyor, nasıl geçinecekler" şeklinde sıkıntısını belirttiği konuşuluyor

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı