Can Ataklı Sahneye Çıkıyor

Can Ataklı Sahneye Çıkıyor

Can Ataklı'da sahneye çıkıyor !

CAN ATAKLI SAHNEYE ÇIKIYOR !

Gazeteci Can Ataklı son zamanlarda haftanın en az 4 günü prova yapıyor, hem de ciddi ciddi sahnede ve saatlerce... Okuyucularına yıllardır yazıları ile ulaşan Can Ataklı şimdi canlı kanlı, göz göze izleyiciyle etkin iletişime girebileceği tek kişilik bir gösterinin heyecanlı hazırlığı içinde.

RİCA ÜZERİNE BAŞLAMIŞ

3.5 ay önce Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde, dinleyici olarak katıldığı bir panelde, rica üzerine sahneye çıkmış ve 25 dakika süren doğaçlama bir konuşma yapmış. Türkan Saylan Kültür Merkezi sanat direktörü Özcan Alpar;  "Sizde sahne kumaşı var, bunu değerlendirin, harika bir tek kişilik gösteri yapabilirsiniz. Hem siyasi, hem genel bilgi düzeyiniz çok yüksek, en önemlisi anlattığınızı dinlettiriyorsunuz, izleyici merakla dinliyor. Bir politik stand-up harika olur. Üstelik buna cesaret eden kimse de yok" demiş ve çok kısa zamanda bir hayli yol almışlar, şimdi gösterinin yönetmenliğini de yapan Özcan Alpar haftanın en az 4 günü sahnede prova yaptırıyormuş, detayları Can Ataklı ile konuştum.

SİYASET VE KOMEDİ BİR ARADA OLACAK 

“Siyasi tabanlı bir komedi stand-up mı?” Sorusuna Ataklı, “Aslında ikisi de iç içe”diye yanıt veriyor.
“Geçmişten günümüze siyasi olayları ve kahramanlarını, kırmadan ama eleştirerek anlatıyorum. Kimsenin bilmediği, çoğu medyada haber dahi olmamış olayları aktarıyorum. Gazeteciliğe başladığım günden bu yana yaşadıklarımı; 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat...  Demirel'den, Erbakan'a, Çiller'den, Yılmaz'a ve bugünkü AKP yönetimine kadar bildiğimiz kişiler var.”

UZUN SÜREDİR PROVA YAPIYOR

Can Ataklı, uzun süredir provalarını yaptığı bu yeni uğraşısının metinlerini de kendisi yazıyormuş. Anlattıklarından ortaya değişik bir konseptin çıkacağını anlayabiliyor dinleyen. “Alışılmış stand up gösterilerinden farklı ne olacak, metinleri kim yazıyor?” Sorusuna ise verdiği yanıt şöyle.
“Hayır metinleri ben yazdım. Ortaya bir sıralama çıktı, bu sıralamaya göre doğaçlama
konuşuyorum. Belli bir metine sadık kalmıyorum. Sonuçta izleyici birkaç oyunu birden izlese de, genel hatlarını bilecek ama her oyunda farklı cümleler duyacak.”

PEKİ YA ENGELEME OLURSA ?

Peki gazeteci olarak duruşu belli. Gösterilerine bir engelleme bekliyor mu? Olursa ne yapmayı düşünüyor? Ataklı şöyle yanıt veriyor.
“Açıkçası engellemeleri düşünmediğim için ne yapacağımı da hesaplamadım. Elbette bugün ne yapıyorsam onu yaparım; direnirim.
Gerçi ileri demokrasi denilen dönemde hiç akla gelmeyecek uygulamalar yapılıyor. İnsanlar
baskı ve tehditle sindiriliyor. Bu konuyu açıkçası hiç düşünmüyorum bile, yeter ki millet oyunu sevsin. Gerçekten çok çalışıyorum ve başarılı olacağıma inanıyorum, kararı izleyici verecek.

Tüm kalbimle inanıyorum Can abinin başarılı olacağına. Ankara’daki izleyicileri de unutmayacağına dair söz almayı da ihmal etmedim. Gazete sütunlarının yanı sıra, tiyatro sahnesinde de alkışlanacağına eminim. Bu arada ilk gösteri 13 Nisan Cumartesi günü Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde.
Bu coşkulu heyecanı aynen yansıyacak seyirciye ve eminim güldürürken düşündüreceğine....