ÇAMUR BANYOSU PARA BASIYOR

ÇAMUR BANYOSU PARA BASIYOR

Muğla'da 2 ayrı yerde bulunan çamur banyosu tatilcilerin akınına uğruyor.

MUĞLA'nın dünyaca ünlü sahil ve koylarına akın eden yerli ve yabancı turistler, Köyceğiz'deki çamur banyolarına uğramadan dönmüyor.

TEKNELER DOLUSU TURİST

Köyceğiz'in sınırları içinde olmasına rağmen Ortaca'nın Dalyan Mahallesi'ne dört kilometre uzaklıkta olması nedeniyle herkesin Dalyan Çamur Banyoları olarak bildiği eski adıyla Ali Rıza Çavuş banyolarına ilgi her geçen yıl artıyor. Sadece Marmaris'ten her gün üç, İçmeler ve Turunç'tan da birer tekne Dalyan'a ortalama 500 turist götürüyor. Bodrum, Ula, Ortaca, Dalaman ve Fethiye'den karayoluyla gelenler de eklendiğinde turist sayısı her geçen gün daha yukarılara çıkıyor.

39 DERECE SICAKLIKTA

Klorür, sodyum, hidrojen sülfür, florür ve radyoaktif radon gazı içeren 39 derece sıcaklıktaki kükürtlü sularla oluşturulan çamur banyolarının, romatizma, siyatik, kireçlenme, cilt hastalıkları, mantar, mayasıl, kaşıntı, kadın hastalıkları, damar sertliği, tansiyon, böbrek taşı gibi çeşitli hastalıklara iyi geldiği biliniyor.

BİRÇOK ÜNLÜ İSİM GİRMEDEN GİTMEDİ

Çamur banyolarını şimdiye kadar İngiltere Kraliçesi'nin kız kardeşi Prenses Margreth, Prenses Anne, medya imparatoru olarak bilinen Robert Maxwell, Suudi Arabistan Kralı Fahd'ın yeğeni ve damadı olan Genelkurmay Başkanı Prens Halit Bin Abdullah, İspanya Prensi Felipe De Carlos ile eşi Prenses Alexia, ünlü oyuncu Dustin Hoffman, Jack Nicholson, ünlü şarkıcı Sting, David Bowie, Kerim Ağa Han, Fransa eski Cumhurbaşkanı Truoudu, Ürdün Prensi Hasan'ın eşi Sarvath ile kızları ve damadı, Meksikalı tekila kralı Antonio Simon Perez, UEFA eski Başkanı Lennart Johanson, futbol sahalarının yıldızları Fransız Zidane ve Dugari, Tom Hanks ve Steven Spielberg, Uma Thurman ile çok sayıda yerli ve yabancı ünlü ziyaret etti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı