Caminin halılarını ateşe verdi

Caminin halılarını ateşe verdi

Caminin halılarını ateşe verdi, anıttaki 'Yurta sulh, cihanda sulh' yazısını tahrip etti.

BATMAN'da yatsı namazı öncesi Aydınlar Camisi'ne gelip, iki halıyı ateşe veren daha sonra da Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk anıtındaki 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' yazısını çekiçle tahrip eden bir kişi polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. 

Batman'ın Şirinevler Mahallesi'nde bulunan Aydınlar Camisi'ne dün saat 20.30 sıralarında gelen ve kimliği açıklanmayan 30 yaşlarındaki bir kişi, iki halıyı ateşe verdikten sonra camiden hızla uzaklaştı. Camiye namaz kılmaya gelen vatandaşlar tarafından yanan halılar söndürülürken, bu kez Cumhuriyet Meydanı'na gelen aynı kişi, elindeki çekiçle Atatürk anıtındaki 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' yazılarını tahrip etti. Şüpheli olay yerine gelen polis tarafından gözaltına alındı. Sorgusu süren şüphelinin, iki olayı da macera için yaptığını söylediği öğrenildi. 

Cumhuriyet meydanındaki olaya tanık olan esnaf, karanlıkta anıtta tadilat yapıldığını sandıklarını, çekici kullanan kişinin hareketlerinin tuhaflarına gitmesi nedeniyle polise bildirdiklerini belirttiler. Anıttaki 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' yazısı bir süre önce 'Ne Mutlu Türküm Diyene' yazısı yerine yazılmıştı.