Camilere yeni rant kapısı

Camilere yeni rant kapısı

Gaziantep ili İslahiye ilçesindeki Cevdet Paşa Cami’nin minaresine baz istasyonu kuruldu. CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Haber ARtı Türk'e yaptığı açıklamada, baz istasyonunun ilçe sakinlerinin tepkisine neden olduğunu söyledi.

Gaziantep ili İslahiye ilçesindeki Cevdet Paşa Cami’nin minaresine baz istasyonu kuruldu. CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker,Haber ARtı Türk'e yaptığı açıklamada, baz istasyonunun ilçe sakinlerinin tepkisine neden olduğunu söyledi. Şeker, “Camiler rant kapısı yapılmaya devam ediliyor” dedi.

Baz istasyonlarının insan sağlığını tehdit ettiği ve kansere yol açtığı için yerleşim alanlarına kurulmaması gerektiğine değinen Mehmet Şeker, ilçe sakinlerinin “satacak, kiralayacak başka yer kalmadı mı da, cami minarelerine göz dikildi,” şeklinde tepkilerini gösterdiklerini kaydetti.

Belediye başkanının, cami imamının ve ilçe müftülüğünün bu olaya göz yumduğunu ifade eden ilçe sakinlerinin,  “insan sağlığı için bir tehdit oluşturan baz istasyonunun cami minaresine kurulmasına kim izin verdi? Kimler bu olaydan para kazanıyor” şeklinde konuştuğu belirtildi.

CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker de olaya tepki göstererek, şunları söyledi:

“Diyanet İşleri Başkanlığı’nın camilerdeki baz istasyonlarının, 2016 yılına kadar kaldırılması yönünde aldığı karara rağmen, İslahiye’deki Cevdet Paşa Cami’ne yeni bir baz istasyonu kurulması, kimler bu işten rant elde ediyor? sorusunu akla getirmektedir. Yetkililer bu yanlışlığa hemen son vermeli ve sorumlular hakkında gereğini yapmalıdırlar.”