“Camide kızlı-erkekli sarhoş oturdular“

“Camide kızlı-erkekli sarhoş oturdular“

İstanbul'da Gezi Parkı eylemlerinde Bezm-i Alem Camisi’nde yaşananları ilişkin hükümet cephesinden hala “bayat iddialar” devam ediyor...

Taksim Gezi Parkı eylemleri sırasında göstericilerin “camiye girerek bira içtikleri” yönünde bugüne kadar ispat edilemeyen iddialar, TBMM Genel Kurulu’nda da tartışma konusu oldu.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, bakanlığına bağlı kuruluşların bütçelerine yönelik eleştirileri yanıtlarken,

“Bezmiâlem Camii'yle ilgili bir iki şey söyleyeceğim. Camiyle alakalı, oraya giren göstericilerle ilgili herkes bir şey söyledi ama benim gönlüm isterdi ki ayakkabılarıyla oraya giren, orada camilerin adabına, edebine aykırı bir şekilde bulunan oraları tahrip eden, oraya bira kutuları, sigara izmaritleri koyan, yapan ve orada sarhoş dolaşan ve orada birbirlerini kadınlı erkekli öpen yapılarla ilgili de bu bir edepsizliktir. Bu, camiye, mabede, bu milletin değerlerine saygısızlıktır' diye bir cümle beklerdim” dedi.

Bozdağ, “Gezi eylemleri sırasında Bezm-i Alem Camisi’nde bira içildiği” iddialarını sürdüren“Oraya giren göstericiler, ibadethane adabına uymayacak şekilde davranarak, yerlere bira kutuları, sigara izmaritleri attılar, sarhoş şekilde kızlı-erkekli oranın mahremiyetine aykırı davranışlar sergilediler, ayakkabılarını dahi çıkarmadılar. Raporlar burada, herşey ortada, herşey biliniyor. Bu eylemleri CHP’nin desteklediği de biliniyor” dedi.
 
İNCE: YİRMİ YEDİ CUMA GEÇTİ GÖRÜNTÜ YOK
Bozdağ'ın konuşmasının ardından CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce kürsüye çıktı.

İnce, “Sayın Bakan konuşmasında, Cumhuriyet Halk Partisinin, camiye adaba uymayan şekilde girenleri desteklediğini, bu konuda yanlış yaptığını söyledi” diyerek karşılık verdi:

“Tabii ki camiler hepimiz için kutsaldır, Allah'ın evidir, buraya girmenin bir kuralı vardır; o kuralların haricinde buraya girilmez. Fakat, insanlar can havliyle, dışarıda gaz bombaları atılırken, TOMA'lar varken, su püskürtülürken -insanlar kadınlı erkekli, başları açık kapalı, kıyafeti uygun olmayabilir ama- dışarıda bir felaket var, zorunlu hâllerde insanlar buraya sığınmış. Zorunlu hâllerde buraya bir Müslüman da sığınabilir, bir Hristiyan da sığınabilir, bir Musevi de sığınabilir, kıyafeti uygun olmayan birisi de sığınabilir, ayakkabıyla da sığınabilir. Ben bunda hiçbir mahzur görmüyorum çünkü bu, bilinçli, herhangi bir eğlenceden dönüşte yapılmış bir şey değil, bir zorunlu hâlde yapılmış bir şey. Bir; bunun böyle bilinmesi lazım.

İkincisi; burada sıcak siyasetin konusu yapmayalım bunu, yapmayalım. Bakın "Camide bira içtiler, cuma günü görüntüleri yayınlayacağız." dendi, yirmi yedi cuma geçti, hâlâ görüntü yok ortada.”

Bu sırada CHP'li Ali Özgündüz “Çünkü yalan” dedi.

İnce konuşmasının devamnıda “Siz, bu ülkenin gençlerini, can havliyle camiye sığınmış gençleri -ben de ayakkabıyla girilmesini tasvip etmem tabii ki, kimse tasvip etmez- zorunlu hâllerde buraya sığınmış gençleri eleştiriyorsunuz ama İncirlik'teki, Irak'taki Amerikan askerlerinin, Hristiyan askerlerinin camilere postalla girmesini, silahlarla girmesini, orada lay lay lom yapmasını eleştiremiyorsunuz” dedi.

ÖNDER: AMA CAMİYE BANKAMATİĞE KURUYORSUNUZ
İnce'nin ardından BDP'li Sırrı Süreyya Önder söz istedi.

“Sayın Bakan bir konuyu yanlış aksettirdi, bir bilgilendirme yapmak istiyorum, düzeltmek istiyorum” diyen Önder,  “Sayın Bakan 'Camide içki içtiler.' dedi. Böyle bir işin olmadığını ilk önce AKP'li bir gazeteci cami imamıyla, müezziniyle yaptığı röportajda ortaya çıkardı; bu bir. Kendilerinin de çok yakinen tanıdığı ve arkadaşları olan bir şahıs bunu ortaya çıkardı. Şimdi, yine, İslami referanslarından şüphe duyulmayacak insanlar bunun bir düzmece olduğunu söylüyorlar. Bu artık inandırıcılığını fazlaca yitirmiş bir kara propagandaya dönüştü. Sayın Bakanın bundan kaçınmasını dilerim.”

Önder konuşmasının devamında “Ama hazır Diyanet konuşuluyorken, hiçbir can korkusu olmadan, hiçbir gaz baskısı olmadan, bir kıyamet şartları gerçekleşmeden camiye yönelmiş büyük bir saygısızlık var: Ankara'da 50.Yıl Sokullu Mehmet Paşa Camiine bankamatik kuruyorsunuz. Bu faiz en büyük günahlardandır, ayet vardır. Burada karıyla kocayı, anayla evladı, babayla oğlu, çiftçiyle toprağı birbirine düşman ediyorsunuz. Siz bankamatiği oraya, üstelik cami duvarını yıkarak… Arkanızdan sizi buna zorlayan yok” diyerek eleştirilerini sürdürdü.

Önder, “cami duvarını yıkıp yerine bankamatik yaptırmaya sizin ne mecburiyetiniz” diye sordu.

Önder'e AKP'li İbrahim Korkmaz, “Biz cami derneği değiliz be arkadaş, cami derneği burası değil, oraya sor” karşılığını verdi.

Kaynak: yurtgazetesi

@eyraeyup

Kaynak:Haber Kaynağı