CAMİ BAHÇESİNE ROKET; 1 ÇOCUK ÖLDÜ 2 ÇOCUK YARALI

CAMİ BAHÇESİNE ROKET; 1 ÇOCUK ÖLDÜ 2 ÇOCUK YARALI

Güneydoğu'dan hergün gelen şehit haberlerinin sivil kadın ve çocuk ölümleri de artıyor. Cami bahçesine sığınan 3 çocuktan biri öldü 2 çocuk yaralı

ÖLEN ÇOCUĞUN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Cizre'de Kale Mahallesi'ndeki Şeyh Seyda Camisi bahçesinde oynarken çarapnel parçalarının isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren çocuğun, 10 yaşındaki Hayrettin Şınık olduğu belirlendi. Yaralı iki çocuğun ise tedavisinin sürdürüldüğü kaydedildi.

CAMİ BAHÇESİNE SIĞINMIŞLAR

ŞIRNAK'ın sokağa çıkma yasağı uygulanan Cizre İlçesi'nde PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlar devam ederken, Kale Mahallesi'nde çatışmalar sırasında Şeyh Seyda Camisi bahçesinde yaralanan 3 çocuktan 1'i yaşamını yitirdi, 2 çocuğun tedavisi sürüyor. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, olaya havan mermisi ya da bombanın neden olduğunu ileri sürdü.
Şırnak'ın Silopi İlçesi ile birlikte 14 Aralık'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilen Cizre İlçesi'nde güvenlik güçleri hendek kazan ve barikat kuran PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için operasyonlarını sürdürüyor. İlçede operasyonların yoğunlaştığı Cudi ve Sur mahallelerinde bugün güvenlik güçleriyle teröristler arasında şiddetli çatışmalar olurken, sık sık silah ve patlama sesleri duyuldu. 

1 ÇOCUK ÖLDÜ, 2 ÇOCUK YARALI

Cudi ve Sur mahallerinde çatışmalar devam ederken saat 14.30 sıralarında, bu bölgeye yaklaşık 1.5 kilometre uzaklıkta olan ve hendeklerin bulunmadığı Kale Mahallesi'ndeki Şeyh Seyda Camisi bahçesi isabet aldı. Bu sırada cami bahçesinde oynayan 3 çocuk şarapnel parçalarının isabet etmesiyle yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan 1 çocuk ölürken, 2 çocuğun tedavisi sürüyor.

SARIYILDIZ: HAVAN YA DA BOMBA

Cizre'de bulunan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, cami bahçesine isabet eden mühimmatın havan mermisi ya da bomba olduğunu söyledi.

Sarıyıldız, "Bugün Kale Mahallesi Şeyh Seyda Camisi'nin ek binalarının duvarının dibine bomba atar mermisi ya da havan olduğu belirtilen mühimmat isabet etti. Olayda 3 kişi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Söz konusu mahallede hendek ve barikat olmadığı gibi çatışmanın yaşandığı bir mahallede değil. Hastaneden aldığımız bilgeye göre çocuklardan biri hayatını kaybetti" dedi.

İLÇEDEN KAÇIŞLAR SÜRÜYOR

Cizre'de güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışmaların yoğunlaştığı Cudi ve Nur mahalleleri başta olmak üzere halkın ilçeden kaçışı da sürüyor. 

Beyaz bezleri bayrak gibi açıp, yanlarına alabildikleri eşyalarla evlerinden çıkan vatandaşlar, güvenlik güçlerinin korumasında bulabildikleri araçlarla ilçeyi terk ediyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı