CAMİ AVLUSUNDA POMPALI TÜFEKLİ CİNAYET

CAMİ AVLUSUNDA POMPALI TÜFEKLİ CİNAYET

Çorum'da, 37 yaşındaki Fatih P., aralarında husumet bulunan 35 yaşındaki Ümit Taştan'ı cami avlusunda pompalı tüfekle vurarak öldürdü.

Olay Çepni Mahallesi'ndeki 15 Temmuz Şehitleri Fen Lisesi önünde meydana geldi. Fatih P., aralarında husumet bulunduğu belirtilen Ümit Taştan'ı bir süre takip etti. Ardından okul önüne geldiğinde önce durdurdu ardında da üzerinde taşıdığı pompalı tüfekle Ümit Taştan'a ateş etti. Bu sırada okulun karşısındaki Gençlik Camisi'ne doğru kaçmaya çalışan Ümit Taştan, tüfekle açılan ateş sonucu yaralandı. Caminin avlusunda yere düşen Taştan'a, Fatih P. bir kez daha ateş etti. Taştan, olay yerinde hayatını kaybederken, Fatih P. ise koşarak bölgeden uzaklaştı.

Silah sesleri üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis ekipleri kısa bir süre sonra Fatih P.'yi, üzerindeki tüfekle yakaladı. Gözaltına alınan Fatih P., İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Cami avlusundaki Ümit Taştan’ın cenazesi ise Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü. Olayla ilgili polis tarafından başlatılan soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

dha

İlgili Haberler