ÇALIYOR AMA İYİ İŞ YAPIYOR

ÇALIYOR AMA İYİ İŞ YAPIYOR

Üye sayımız 1 milyonun üzerinde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNNTürk canlı yayınında kadın gazetecilerin sorularını cevapladı. Kılıçdaroğlu, "Eskiden partiye üye olmak bir sorundu. Gençler hep şikâyet ederdi. Şimdi gençler internete girip partiye üye olabiliyor. Üye sayımız 1 milyonun üzerinde." dedi.

KADINLARA 2015 MESAJI

Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanlığı için bir kadın aday olabilir diye defalarca ifade etmiştim ama burada bir uzlaşma da söz konusuydu. Maalesef olmadı. Kadın adayların gösterilmemesinde muhafazakâr oyları çekme düşüncesi hiç olmadı. Erkeklerin siyasete ilgisi çok daha fazla. Kadınlar biraz daha ön planda olabilirler. Ön seçim yaptığınızda bakıyorsunuz delegeler arasında erkekler daha önde. Geçen ay Ankara’da bir toplantı yaptık, 81 ilin gençlik ve kadın kollarını bir araya getirdik. 2015 seçimlerini kadın ağırlıklı olarak götüreceğimizi söyledik." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

"ÜYE SAYIMIZ 1MİLYONU GEÇTİ"

Eskiden partiye üye olmak bir sorundu. Gençler hep şikâyet ederdi. Şimdi gençler internete girip partiye üye olabiliyor. Kartlarını çıkarıyoruz, genel başkan imzalı bir mektup gönderiyoruz. Üye sayımız 1 milyonun üzerinde.

"DİKTATÖRÜN BASKISI ALTINDA SEÇİME GİDİYORUZ"

Sanıyorlar ki biz normal demokratik bir sistemde seçimlere gidiyoruz. Hayır efendim, bir diktatörün baskısı altında seçime gidiyoruz. Bunu niye gizliyoruz? Bunlar bilinen gerçekler.

"EKMEL BEY TÜRKİYE'NİN HER YERİNDE TANINIYOR"

İyi niyetle yola çıktık, iyi niyetle her yere gitmeye çalışıyoruz. Bütün yurttaşlarımdan şunu istiyorum, oy kullanmadan önce bir değil, iki değil, üç kere düşünün. Eksiğimiz ne olabilir? Aday çok önceden belirlenebilirdi ama önce belirlemenin de kendine göre sakıncaları var, geç belirlemenin de sakıncaları var. Ekmel Bey bakın bugün Türkiye’nin her tarafında tanınıyor.

"AHLAK REFORMUNA İHTİYACIMIZ VAR"

Türkiye’nin bir ahlak reformuna ihtiyacı var. ‘Çalıyor ama iş yapıyor.’ Bu kültür bizim kültürümüz değil. Biz bu noktaya nasıl geldik. Kim olursa olsun eğer ahlak reformunu bu ülke gerçekleştiremezse bu ülkenin geleceği karanlıktır. Etik değerlere önem vereceğiz, kararlılıkla üzerine yürüyeceğiz. Bir ilahiyatçı çıkıp hırsızlık için fetva verebiliyorsa birilerinin de çıkıp ona, ‘Senin Müslümanlıkla alakan yok, kusura bakma sen ahlaksızın tekisin’ demesi lazım."

Kaynak:Haber Kaynağı